Περιπέτεια στον αέρα έζησαν πριν από λίγες ημέρες οι επιβάτες πτήσης της Norwind από Ηράκλειο με προορισμό την Αγία Πετρούπολη όταν το αεροπλάνο λίγη ώρα μετά την απογείωση «βούτηξε» 18.000 πόδια! Λίγη ώρα αργότερα με απόφαση του πιλότου προσγειώθηκε ξανά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με τους επιβάτες να μην μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη.

Ο καθηγητής Dmitry Gavra από την Αγία Πετρούπολη έγραψε στο Facebook για τις «δυσάρεστες στιγμές» που έζησε πριν ο πιλότος «ισιώσει» το αεροσκάφος ώστε «να καταφέρει να το προσγειώσει αφού πέταξε σε χαμηλό ύψος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο Airbus της Nordwind άρχισαν να κλαίνε και να υποφέρουν από τους πόνους που προκάλεσε η ξαφνική κάθοδος και η αλλαγή στην πίεση μέσα στην καμπίνα.

«Ο πιλότος δεν έκανε καμία ανακοίνωση. Το πλήρωμα δεν προσπάθησε να μας καθησυχάσει. Όταν καταλάβαμε ότι επιστρέφουμε στην Κρήτη κανείς δεν μας ενημέρωσε επισήμως. Ακόμα και όταν προσγειωθήκαμε και είδαμε τα οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, το πλήρωμα δεν μας έλεγε τίποτα για ό,τι συνέβη» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα η «βουτιά» έγινε επειδή ο πιλότος υποχρεώθηκε σε κάθοδο εκτάκτου ανάγκης όταν ανιχνεύθηκε πρόβλημα με την πίεση στην καμπίνα των επιβατών.

«Φίλοι μου παραλίγο να συντριβούμε. Για να είμαι πιο ακριβής βουτήξαμε για περίπου 3χλμ.» έγραψε ένας δεύτερος επιβάτης όπως αναφέρει η Daily Mail.

Παράλληλα, ορισμένοι επιβάτες κατήγγειλαν ότι, παρά την αλλαγή πίεσης, οι μάσκες οξυγόνου δεν κατέβηκαν ποτέ.