Αν και είναι δύσκολο να καθοριστεί η αιτία, το μόνο σίγουρο είναι πως στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες τώρα τελευταία… έχουν «ξεφύγει».

Γιατί πως αλλιώς μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά άσχημης (και κάποιες φορές βίαιης) αντιμετώπισης επιβατών από μέλη προσωπικού των αερομεταφορών…

Νέο «θύμα» ήταν μία οικογένεια, η οποία εκδιώχθηκε από πτήση της Delta Airlines, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μάουι-Λος Άντζελες, επειδή αρνήθηκε να αφήσει το παιδικό κάθισμα του δίχρονου παιδιού της. Και το χειρότερο δεν είναι αυτό, καθώς μέλος του πληρώματος ακούγεται να λέει στους εμβρόντητους γονείς πως «αυτό είναι ομοσπονδιακό αδίκημα και εσύ και η σύζυγός σου θα πάτε φυλακή και τα παιδιά σας θα πάνε σε αναδόχους».

Το περιστατικό συνέβη στις 23 Απριλίου αλλά έγινε γνωστό πρόσφατα και αφού πρώτα αναρτήθηκε σχετικό βίντεο στα social media το οποίο έγινε viral. Από την πλευρά της η Delta δήλωσε ότι «λυπάται για την ατυχή εμπειρία και θα αποζημιώσει την οικογένεια.

Στο βίντεο, ο Μπράιαν Σίαρ υποστηρίζει ότι έχει πληρώσει για τη θέση, ενώ τα μέλη του πληρώματος προσπαθούν να τον πείσουν να την εγκαταλείψει. Σύμφωνα πάντως με τον Σίαρ, τον πατέρα της οικογένειας, η πτήση είχε υπεράριθμες κρατήσεις.

Όπως υποστηρίζει είχε κάνει αρχικά την κράτηση για τον μεγαλύτερο γιο του για να σιγουρευτεί ότι τα μεγαλύτερα παιδιά του θα διασφαλίσουν θέση, ωστόσο ταξίδεψε με προηγούμενη πτήση.

Άλλο μέλος του πληρώματος είπε στον πατέρα ότι η θέση ανήκει στον άλλο του γιο και ότι το μικρό παιδί δεν μπορούσε να καθίσει εκεί.

Όπως αναφέρει το BBC, ο δίχρονος γιος της οικογένειας καθόταν σε παιδικό κάθισμα, για το οποίο μέλη του προσωπικού αργότερα ισχυρίστηκαν ότι απαγορεύτηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς της αρμόδιας ομοσπονδίας (FAA) και ότι το παιδί θα πρέπει να καθίσει στην αγκαλιά ενός ενήλικα.

Αυτό όμως δεν ισχύει γιατί τόσο η Delta όσο και η αρμόδια ομοσπονδία παροτρύνουν τους γονείς να τοποθετούν τα παιδιά τους σε εγκεκριμένο παιδικό κάθισμα ασφαλείας.

Στη συνέχεια πάντως τα μέλη του προσωπικού συνέχισαν να απειλούν την οικογένεια ότι το αεροπλάνο δεν πρόκειται να πάει πουθενά αν δεν κάνουν αυτό που τους ζητούν.

Μετά την έντονη διαμάχη, ο πατέρας δέχτηκε να πάρει το δίχρονο παιδί του στην αγκαλιά του, μέλος του πληρώματος όμως του είπε ότι θα απομακρυνθούν επειδή το πήγαν πολύ μακριά. Όταν ο πατέρας τους είπε ότι δεν υπάρχει πουθενά να πάνε με την σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά και ότι δεν υπάρχει άλλη πτήση, το μέλος του πληρώματος ακούγεται να απαντά «είστε μόνοι σας».

Τελικά η οικογένεια κατέβηκε και σύμφωνα με τον Σίαρ τις θέσεις τους πήραν άλλα τέσσερα άτομα.

«Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η πτήση είχε υπεράριθμες κρατήσεις» δήλωσε ο πατέρας μιλώντας στο CBS, ενώ σε συνέντευξή της στο NBC News η σύζυγός του τόνισε πόσο φοβερό είναι να απειλούν μία μητέρα ότι θα της πάρουν τα παιδιά.

Σε ανακοίνωσή της η Delta εξέφρασε τη λύπη της για τη δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε η οικογένεια και τόνισε ότι θα της επιστρέψει τα χρήματα και θα της παράσχει πρόσθετη αποζημίωση.