Η Air Transat θα ήθελε να υπενθυμίσει στους ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν  στον Καναδά ότι όσοι δεν διαθέτουν έγκυρο καναδικό διαβατήριο, μόνιμη κάρτα διαμονής ή βίζα απαιτείται να έχουν Ηλεκτρονική Άδεια Ταξιδίου (eTA) από την κυβέρνηση του Καναδά. Αυτή η νέα απαίτηση εισόδου, υποχρεωτική από τις 10 Νοεμβρίου 2016, αφορά τους αλλοδαπούς που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης βίζας και ταξιδεύουν στον Καναδά αεροπορικώς.

Πριν ταξιδέψουν στον Καναδά, οι ταξιδιώτες πρέπει να ζητήσουν μια eTA συμπληρώνοντας ένα ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης στο Canada.ca/eta. Αυτό το έγγραφο θα απαιτείται κατά την αναχώρηση, πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο, μαζί με έγκυρο διαβατήριο.

Οι επιλέξιμοι αιτούντες πρέπει να έχουν έγκυρο διαβατήριο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πιστωτική κάρτα (το κόστος της eTA είναι 7 €) για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας. Οι περισσότεροι υποψήφιοι λαμβάνουν την έγκρισή για eTA μέσα σε λίγα λεπτά.

Η Air Transat συνιστά θερμά στους ταξιδιώτες να υποβάλλουν αίτηση για την eTA κατά την κράτηση της πτήσης τους και να ελέγξουν την κατάσταση της αίτησής τους στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Καναδά, στο Canada.ca/eta. Επίσης συνιστά οι ταξιδιώτες να βρίσκονται στο check-in τρεις τουλάχιστον ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι οι κάτοχοι έγκυρου καναδικού διαβατηρίου, καναδικής μόνιμης κάρτας κατοίκων (ΚΑΔ) ή καναδικής θεώρησης, καθώς και οι υπήκοοι των ΗΠΑ, δεν είναι επιλέξιμοι για μια eTA και πρέπει να παρουσιάσουν τα πρωτότυπα έγγραφα για το ταξίδι τους.