Ένα πραγματικό «θρίλερ» είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων με την προγραμματισμένη, για τις 5 Ιουνίου, πτήση από την Κοπεγχάγη, την πρώτη από τις είκοσι που έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της μέχρι τον Οκτώβριο η Apollo, ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα epirusPost.gr, τη στιγμή που πλησιάζει γρήγορα η 5η Ιουνίου, διαπιστώθηκε ότι η απουσία καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, μπορεί να οδηγήσει σε «ναυάγιο» για την πτήση, με τους ανθρώπους τόσο του τουριστικού πρακτορείου όσο και της Δανέζικης αεροπορικής, να ζητούν έγγραφη διαβεβαίωση ότι θα υπάρχουν καύσιμα στο αεροδρόμιο.

Το πρόβλημα δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει αντιμετωπιστεί, με τις ευθύνες να γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ των τοπικών αρχών και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Η ΥΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το epirusPost.gr, ισχυρίζεται ότι ενημερώθηκε πολύ αργά για την ανάγκη ύπαρξης καυσίμων στα Γιάννινα ώστε να γίνει η πτήση από την Κοπεγχάγη, ενώ οι τοπικοί φορείς μιλούν για πρόβλημα που είναι γνωστό εδώ και καιρό.

Σημειώνεται ότι η ΥΠΑ έχει σύμβαση με την εταιρία Gissco που αποτελεί κοινοπραξία BP– Shell – Motor Oil Aviation) και στην οποία περιλαμβάνονται και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Η κοινοπραξία όμως έκλεισε τις εγκαταστάσεις και αποχώρησε από τα Γιάννινα πριν από ένα χρόνο περίπου, καθώς δεν υπήρχε καμία κατανάλωση και κρίθηκε μη συμφέρουσα η συνέχιση της παρουσίας της.

Οι προσπάθειες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να επανέλθει ή έστω να βρεθεί άλλη εταιρία για την εξυπηρέτηση των πτήσεων από την Κοπεγχάγη έχουν αποβεί άκαρπες.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς η Apollo αναμένει άμεσα απάντηση, χωρίς πλέον να είναι καθόλου βέβαιο, ότι η απάντηση αυτή θα είναι και θετική.

Σημειώνεται ότι το ταξιδιωτικό γραφείο με τις πτήσεις στα Γιάννινα θα εξυπηρετούσε τουρίστες που έχουν ως προορισμό την Πάργα, τα Σύβοτα και τους Αγίους Σαράντα.

 

Πηγή: epirusPost.gr