Μια πτήση της JetBlue αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση το βράδυ της Τετάρτης το βράδυ λόγω σύγκρουσης με πουλί, λίγο μετά την απογείωση.

Η πτήση από την Ουάσινγκτον με προορισμό τη Νέα Υόρκη αναγκάστηκε να επιστρέψει άρον άρον στο αεροδρόμιο μόλις λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο Dulles.

Το αεροσκάφος δεν είχε φθάσει ακόμα στο ύψος των 3,000 ποδιών όταν ο πιλότος ανέφερε πως υπήρχε πρόβλημα κι έπρεπε να προσγειωθεί, όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA).

Περίπου 15 λεπτά μετά την απογείωση της πτήσης 1808 με προορισμό το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τους επιβάτες ότι θα έπρεπε να επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον.

Μερικοί επιβάτες δήλωσαν ότι άκουσαν έναν ασυνήθιστο ήχο από τον κινητήρα.

«Ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και θόρυβος», είπε ο επιβάτης Luis Ortiz από το Queens στο CBS News. «Αμέσως όλοι ένιωσαν το τράνταγμα και όλοι ήξεραν ότι κάτι δεν πάει καλά».

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια λίγο αργότερα

Μετά την προσγείωση, οι μονάδες πυρκαγιάς και διάσωσης του αεροδρομίου που έσπευσαν στο σημείο, ανέφεραν πως εντόπισαν διαρροή καυσίμου στο αεροσκάφος.

Στη συνέχεια το προσωπικό έκτακτης ανάγκης έριξε αφρό για να συγκρατήσουν τη διαρροή των καυσίμων.

Οι επιβάτες εκκένωσαν το αεροπλάνο και επέστρεψαν στην πύλη όπου τοποθετήθηκαν σε άλλο αεροσκάφος.