Άνω κάτω έκανε ένας επιβάτης την πτήση της United Airlines που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Σανγκάη-Νιούαρκ, την Κυριακή.

Ο ηλικιωμένος επιβάτης που φορούσε ένα καπέλο της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, έγινε η αιτία να καθυστερήσει πέντε ολόκληρες ώρες η αναχώρηση της πτήσης επειδή αρνιόταν επίμονα να σηκωθεί από τη θέση που καθόταν αν και ήταν το κάθισμα ενός άλλου επιβάτη. Μάλιστα όταν του ζητήθηκε να νκάτσει στη θέση του εκείνος ζήτησε να κάτσει στην First Class.

Τελικά ο απείθαρχος επιβάτης μεταφέρθηκε εκτός πτήσης με τους υπόλοιπους επιβάτες να επευφημούν και να φωνάζουν «κλειδώστε τον μέσα».

Η πτήση είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει από τη Σανγκάη στις 3.44 μ.μ. την Κυριακή, αλλά λόγω της αναστάτωσης που προκάλεσε ο ηλικιωμένος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, δεν έφυγε μέχρι τις 8.44μμ.

Σύμφωνα με την United Airlines, το περιστατικό άρχισε κατά τη διάρκεια της επιβίβασης, όταν ο επιβάτης αντέδρασε έντονα όταν οι αεροσυνοδοί προσπάθησαν να τον σηκώσουν γιατί καθόταν στη θέση άλλου επιβάτη.

Ένας άντρας του οποίου ο πατέρας ήταν στο αεροπλάνο ανέφερε στο NBC Bay Area, ότι ο υποστηρικτής του Trump ζήτησε να καθίσει στην πρώτη θέση, αλλά το αίτημά του για αναβάθμιση απορρίφθηκε.

Στη συνέχεια περπάτησε στο πίσω μέρος του αεροπλάνου και φέρεται να εμπόδισε την πρόσβαση στη σειρά καθισμάτων του.

Τελικά, όλοι οι επιβάτες αναγκάστηκαν να κατεβούν από το αεροπλάνο και να επιστρέψουν στην πύλη.

Όταν ο άνδρας με το καπέλο του Trump συμφώνησε τελικά να εγκαταλείψει το αεροσκάφος «με δική του συμφωνία», όπως αναφέρει η United, έγινε δεκτός από τους πρώην συνεπιβάτες του που φώναζαν «κλειδώστε τον».

Η πτήση τελικά έφτασε στον προορισμό της στο Νιου Τζέρσεϋ στις 2:25 π.μ.

Η United ευχαρίστησε τους επιβάτες και το πλήρωμά της για την υπομονή τους κατά τη διάρκεια αυτής της αναστάτωσης.