Εγκαινιάστηκαν επισήμως την Τρίτη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου τα έξι διαδραστικά περίπτερα (border express kiosks) στο τομέα των αναχωρήσεων για χρήση από υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εγκατέστησε η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου Πάφου Hermes Airports Ltd.

Την λειτουργία αυτών των νέων υποδομών, που εκσυγχρονίζουν τις υπηρεσίες στο αεροδρόμιο Πάφου και διευκολύνουν κατά πολύ τη ροή των επιβατών σε ώρες αιχμής, εγκαινίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Οι βελτιώσεις αυτές εκτιμάται, όπως επεσήμανε και ο κ. Νικολάου και οι εκπρόσωποι της διαχειρίστριας εταιρείας, ότι θα συντελέσουν στο να μην ξαναπαρουσιασθεί η απαράδεκτη κατάσταση περασμένων καλοκαιρινών περιόδων, όταν εκατοντάδες τουρίστες παρέμεναν συνωστισμένοι για ώρες και δημιουργούσαν τεράστιες ουρές προκειμένου να περάσουν τον έλεγχο διαβατηρίων, επιφέροντας σωρεία παραπόνων επισκεπτών και ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Η εγκατάσταση των υποδομών αυτών διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την προώθηση της διαδικασίας των αναχωρούντων επιβατών και εκτιμάται ότι θα έχει πολύ σημαντικά θετικά αποτελέσματα για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και συνεπώς και για την εικόνα της Κύπρου διεθνώς.

Οι βελτιώσεις στις οποίες προχώρησαν φέτος η Hermes Airports και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας, με την επιπρόσθετη αναβάθμιση ηλεκτρονικών υπολογιστών, σαρωτών διαβατηρίων και την ταχύτητα των γραμμών διαδικτύου, θα συντείνουν ώστε να ολοκληρώνεται γρηγορότερα ο διαβατηριακός έλεγχος.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης διαβεβαίωσε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη όπου χρειαστεί να προχωρήσει σε νέα βελτιωτικά συστήματα  για τον έλεγχο των επιβατών.

 

Πηγή: philenews.gr