Τέσσερις άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και άλλοι 27 χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα για ναυτία και ζάλη αφού το αεροπλάνο τους αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω 45 λεπτά μετά την απογείωση.

Μια πτήση προς το Μπρίστολ πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Orlando Sanford στη Φλόριντα την Κυριακή, αφού το πλήρωμα και οι επιβάτες ένιωσαν έντονη αδιαθεσία.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι έλεγξαν την ποιότητα του αέρα του αεροσκάφους, το οποίο μετέφερε 287 επιβάτες, αλλά ανέφεραν ότι ήταν φυσιολογική και δεν γνώριζαν τι προκάλεσε την αδιαθεσία στους επιβάτες.

«Ήμουν στο πίσω μέρος του αεροπλάνου όταν οι αεροσυνοδοί λιποθύμησαν», δήλωσε μία επιβάτης στο News6.

«Εγώ και ο σύζυγός μου βρισκόμουν στην τελευταία θέση και ένιωσα πραγματικά ζαλισμένη. Μου έδωσαν οξυγόνο και πήγα χθες το βράδυ στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Είπαν ότι θα μπορούσε να ήταν ο καπνός που μπήκε στους κινητήρες από μία  πυρκαγιά».

Οι επιβάτες υποψιάζονται ότι μια πυρκαγιά που έπληξε σπίτια στο Wedgefield της Φλόριντα, το Σάββατο, προκάλεσε καπνό που εισήλθε στο αεροπλάνο.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά, αλλά δήλωσαν ότι ανέμεναν πως ο καπνός θα παρέμενε για κάποιο χρονικό διάστημα.

Η TUI ερευνά το περιστατικό, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Η πτήση 375 έφυγε από το αεροδρόμιο στις 6 μ.μ., αλλά επέστρεψε λιγότερο από μία ώρα αργότερα και 27 άτομα χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε.

150 επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο και έμειναν σε κοντινά ξενοδοχεία – για τα οποία η αεροπορική εταιρεία πλήρωσε, ανέφερε εκπρόσωπος του Orlando Sentinel.