Αναρωτηθήκατε ποτέ που γυρίζονται οι σκηνές των χολιγουντιανών ταινιών που είναι μέσα σε αεροσκάφος;

Όλες αυτές οι σκηνές γυρίζονται στο κινηματογραφικό στούντιο Air Hollywood που βρίσκεται στο Λος Άντζελες και ιδρύθηκε το 1998 από τον Talaat Captan, βετεράνο της κινηματογραφικής βιομηχανίας και λάτρη της αεροπορίας.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του στούντιο, έχουν συνεργαστεί με τα πιο γνωστά στούντιο του Χόλιγουντ ενώ ανάμεσα στις ταινίες για τις οποίες υπερηφανεύονται ότι συνέβαλαν, είναι και «Ο Λύκος της Wall Street» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Στο στούντιο, βρίσκεται μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά σκηνικά εσωτερικού αεροπλάνων που έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να μπορούν να τροποποιηθούν και να αναμορφωθούν ανάλογα με το σενάριο της κάθε ταινίας. Μικρά αεροσκάφη, τζετ, «αξεσουάρ» πιλότων και αεροσυνοδών όλα εκείνα δηλαδή που εξυπηρετούν για να μετατρέψουν μια εικονική πτήση σε αληθοφανή.

Και αν το σενάριο απαιτεί περισσότερη δράση στο cockpit, το Air Hollywood διαθέτει πιλοτήρια που λειτουργούν σαν να είναι αληθινά. Από φωτάκια που αναβοσβήνουν μέχρι λειτουργικούς διακόπτες που θα διευκολύνουν το έργο των ηθοποιών.