Με περάσματα από Ελλάδα, ΗΑΕ, Ινδία, Σρι Λάνκα και Μαλαισία ξεκινά τα ταξίδια του το κρουαζιερόπλοιο Majestic Princess, για το δρόμο του Μεταξιού μέχρι την Κίνα, με προορισμό το πρώτο κινεζικό λιμάνι Xiamen.

Η κρουαζιέρα αποτελεί προϊόν της συνεργασίας της μεγαλύτερης εταιρείας πολυτελούς κρουαζιέρας στον κόσμο, Princess Cruises, με την Ένωση Κινέζων για τη Φιλία και τις Ξένες Χώρες, για την παρουσίαση προγράμματος πολιτιστικών ανταλλαγών, στο δρόμο του Μεταξιού, από τη Ρώμη με προορισμό την Κίνα.

Στις 26 Ιουνίου το Majestic Princess θα βρίσκεται στο λιμάνι Xiamen, και θα ξεκινήσει την πρώτη σεζόν home-porting στη Σαγκάη στις 11 Ιουλίου.

Θα λειτουργήσει πρόγραμμα πολιτιστικών ανταλλαγών με θέμα «Αφηγούμενοι την κινεζική ιστορία κατά μήκος του δρόμου του Μεταξιού, κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας προς την Κίνα, ενώ καλλιτεχνικές ομάδες, η Εθνική Ορχήστρα της Κίνας, η Εθνική Όπερα και το Χωροθέατρο της Κίνας θα προσφέρουν διασκέδαση και θα επιμορφώσουν περισσότερους από 6.500 επιβάτες από περισσότερες από 40 χώρες, κατά τη διάρκεια των 37 ημερών του ταξιδιού.