O Economist εύχεται «kalo taxidi!» με ανάρτησή του στο twitter, τονίζοντας ότι δημοφιλείς ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη θα είναι φέτος γεμάτες με περισσότερο κόσμο από κάθε άλλο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι, οι Έλληνες ξενοδόχοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες δηλώνουν ότι οι κρατήσεις μέχρι στιγμής υποδηλώνουν ότι το ρεκόρ αφίξεων της περσινής χρονιάς (30 εκατομμύρια) θα καταρριφθεί εύκολα αυτή την χρονιά.

Έπειτα από επτά χρόνια κρίσης, οι τιμές στην Κέρκυρα και την Κρήτη είναι πιο ευνοϊκές συγκριτικά με εκείνες τουριστικών προορισμών της Ισπανίας.

Την ίδια στιγμή, ανταγωνιστικοί προορισμοί στην Τουρκία για την ίδια περίοδο θεωρούνται ένα λιγότερο ασφαλές ταξίδι, όπως επισημαίνει ο Economist.

Η Ελλάδα αναμένει αύξηση Βρετανών, Γερμανών και Ρώσων τουριστών – αλλά ίσως βρει δύσκολο να τους πείσει να δαπανήσουν γενναιόδωρα κατά την διαμονή τους.

Κατά μέσο όρο, ο χρόνος διαμονής και η κατανάλωση των τουριστών σε τοπικά ξενοδοχεία και καταλύματα είναι μικρότερη σε σύγκριση με δώδεκα χρόνια πριν.

Παρόλα αυτά, οι προοπτικές είναι θετικές, καθώς ειδικοί της τουριστικής αγοράς προβλέπουν πως ο αριθμός αφίξεων στην Ελλάδα θα αγγίξει τα 40 εκατομμύρια έως το 2022.

Τέλος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση, υπάρχει τουλάχιστον ένας τομέας της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.