Τρεις άνδρες συνελήφθησαν και κρατούνται στην Κολωνία με την κατηγορία σχεδιασμού τρομοκρατικής ενέργειας, το απόγευμα του Σαββάτου.

Κατά της διάρκεια της πτήσης, οι άνδρες συζητούσαν «ανοικτά» για βόμβες και εκρήξεις, με αποτέλεσμα οι γύρω συνεπιβάτες τους να θορυβηθούν και να ενημερώσουν το πλήρωμα καμπίνας.

Ως αποτέλεσμα, οι πιλότοι αποφάσισαν σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες ασφαλείας του εδάφους, την εσπευσμένη προσγείωσή τους στο πλησιέστερο, την ίδια στιγμή, αεροδρόμιο της Κολωνίας, στη Γερμανία.

Προς το παρόν, τα στοιχεία των τριών ανδρών δεν έχουν γνωστοποιηθεί από τις αρχές, καθώς η υπόθεση διερευνάται ακόμα από την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές συνεχίζεται.

Το Airbus 319 εκκενώθηκε αμέσως μετά την προσγείωση του με την ανάπτυξη των πλαϊνών φουσκωτών τσουλήθρων έκτακτης ανάγκης.

Η αστυνομία προχώρησε σε έλεγχο του εσωτερικού της ατράκτου και παρόλο που οι τρεις άνδρες είχαν περάσει από τον έλεγχο του αεροδρομίου, κατέστρεψε με ελεγχόμενη έκρηξη ένα σακίδιο που είχαν μαζί τους.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ανέφερε ότι δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό στο σακίδιο, αλλά η καταστροφή του έγινε εσπευσμένα για προληπτικούς λόγους.

Οι υπόλοιποι 151 επιβάτες έδωσαν καταθέσεις στους στην ασφάλεια για το περιστατικό. Η  εναέρια κυκλοφορία επηρεάστηκε για αρκετές ώρες, καθώς, έξι αεροσκάφη αποφασίστηκε να μην προσγειωθούν στην Κολωνία αλλά σε κοντινά αεροδρόμια για λόγους ασφαλείας.