Πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφικό ταξίδι εξοικείωσης Αυστριακών δημοσιογράφων, το οποίο οργανώθηκε από το Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας, με στόχο την ενδυνάμωση της ζήτησης για την Κάρπαθο, η οποία από φέτος θα συνδέεται με τρεις αεροπορικές πτήσεις την εβδομάδα με τη Βιέννη και την πόλη Linz.

Το ταξίδι διήρκεσε από 1 έως 6 Ιουνίου.

Η οργάνωση του ταξιδιού, έγινε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας με τη στήριξη της αεροπορικής εταιρείας Austrian Airlines – my Austrian Holiday. Συμμετείχαν δημοσιογράφοι από εφημερίδες όπως η “Neue Kronen Zeitung” (με 1.400.000 αναγνώστες), η OÖN (670.000 αναγνώστες), η “Kleine Zeitung” (400.000 αναγνώστες), η “Kurier” (275.000 αναγνώστες), το περιοδικό “Vangardist” (την on line έκδοση επισκέπτονται 100.000/μήνα), η δημοφιλής blogger “The Viennese Girl”, το περιοδικό “Woman” (150.000) και η πλέον δημοφιλής των αυστριακών social Media “my Version“.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Γραφείου Αυστρίας, αυτή η επίσκεψη είχε στόχο την ενδυνάμωση της ζήτησης για την Κάρπαθο, η οποία από φέτος θα συνδέεται με τρεις αεροπορικές πτήσεις την εβδομάδα με τη Βιέννη και την πόλη Linz.

Ο καθορισμός των επιπλέον πτήσεων, που καθορίστηκε από τις Αυστριακές Αερογραμμές, είναι αποτέλεσμα των στοχευμένων ενεργειών του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας και της Επιτροπής Tουριστικής Προβολής της Επαρχίας ΚαρπάθουΚάσσου, η οποία συμμετέχει πάντα στις τουριστικές Εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην Αυστρία.

Ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσσου κ. Ι. Μηνατσής υποδέχτηκε τη δημοσιογραφική αποστολή με μία εκδήλωση στο ιστορικό κτίριο του Επαρχίου, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την πλούσια ιστορία και πολιτιστική παράδοση του νησιού, τις δυνατότητες που προσφέρει στους επισκέπτες του, τις υποδομές του και τα έργα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

Στη διάρκεια παραμονής τους στην Κάρπαθο, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα μαγευτικά χωριά του νησιού και ιδιαίτερα την Όλυμπο, τις ομορφιές της φύσης και τις ονειρικές παραλίες της. Παράλληλα, τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν αλλά και να βιώσουν αξέχαστες εμπειρίες όπως diving και hiking (Σαρία). Επιπλέον, δε θα μπορούσε να λείπει η γνωριμία των επισκεπτών με τις γαστρονομικές προτάσεις από τοπικά προϊόντα του νησιού που αποτελούν αυθεντικό πολιτιστικό στοιχείο που δίνει έδωσαν προστιθέμενη αξία στη γνωριμία τους με την Κάρπαθο.

Ο ΕΟΤ ευχαρίστησε για την επιτυχία που σημείωσε αυτό το ταξίδι, τον Έπαρχο ΚαρπάθουΚάσσου, το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Μ. Νουαράκη και όλους τους χορηγούς που συνέβαλλαν στη φιλοξενία της αποστολής (το ξενοδοχείο Alimounda Mare, τα εστιατόρια “Mama Maria”, “Under the Tree”, “Petalouda”, “Η ζωή των Αγγέλων”, το καφε “Skopi”, τo Karpathos Diving Center και τις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων Budgets, Sofias car rental, Makris Travel).