Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιουνίου, η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, για το θέμα του αεροδρομίου Καστελλίου.

Πλήθος πολιτών, εκπροσώπων φορέων και των τοπικών αρχών, συγκεντρώθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γυμνασίου Καστελλίου. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν ο Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κ. Γ. Καρνέσης και ο Περιβαλλοντολόγος κ. Σ. Παπαγρηγορίου, επικεφαλής της περιβαλλοντολογικής ομάδας του αεροδρομίου Καστελλίου.

Η ημερίδα αφορούσε στην ενημέρωση για το διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την πορεία των απαλλοτριώσεων,τις περιβαλλοντολογικές μελέτες.

Έπειτα από τις εισηγήσεις των επιστημόνων, ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων από τους κατοίκους σχετικά με τις απαλλοτριώσεις, την τροφοδοσία του αεροδρομίου και την αποψίλωση χιλιάδων ελαιόδεντρων.

Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για προσχηματική εκδήλωση ενημέρωσης καθώς γίνεται κατόπιν εορτής και μετά τη δημοπράτηση του έργου.

Πληροφορίες από cretalive.gr