Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ Α.Ε.) συμμετείχε ως εκθέτης στην 52η Διεθνή Έκθεση Paris Air Show, που πραγματοποιήθηκε στο Le Bourget της Γαλλίας από 19 έως 25 Ιουνίου 2017.

Στην έκθεση, έγιναν σημαντικές ανακοινώσεις και παρουσιάσεις νέων τεχνολογιών και προϊόντων, που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αεροναυπηγικής σκηνής.

Μεταξύ αυτών, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη διεθνής παρουσίαση του αεροσκάφους της Lockheed Martin LM-100J. Σημειώνεται ότι η ΕΑΒ συμμετέχει, με την κατασκευή και συναρμολόγηση 11 δομικών υποσυγκροτημάτων της ατράκτου (Center Fuselage Top- L/H-R/H Panels, Fwd and Aft Stretch Top-L/H-RH Plugs and Fwd and Aft Stretch Plug Floors). Επίσης σημειώνεται ότι η EAB είναι αποκλειστικός προμηθευτής (Sole Source Supplier) και στα 11 υποσυγκροτήματα.

Το περίπτερο της ΕΑΒ επισκέφθηκε ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχος ΠΝ (εα) κ. Κυριάκος Κυριακίδης, ενώ από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι επισκέψεις πραγματοποίησαν η Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κα Ευφροσύνη Μήτα, καθώς και ο Ακόλουθος Άμυνας Σμήναρχος (Ι) κ. Παντελής Πετρακάκης.

Επιπλέον, η ΕΑΒ είχε σημαντικές επαφές με εταιρείες και οργανισμούς, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες και τα τρέχοντα προγράμματά της, ενώ μέσα από προγραμματισμένες συναντήσεις με συνεργάτες είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα κοινού ενδιαφέροντος όσον αφορά τα εν εξελίξει προγράμματα αλλά και να διερευνήσει μαζί τους νέες επιχειρηματικές προοπτικές.