Πολύωρη καθυστέρηση στην αναχώρηση μιας πτήσης από τη Σαγκάη, προκάλεσε μια προληπτική γιαγιά!

Η γυναίκα έριξε μερικά κέρματα στον κινητήρα του αεροσκάφους με το οποίο θα ταξίδευε, για να της φέρουν τύχη.

Η 80χρονη επιβάτιδα συνελήφθη από την αστυνομία του διεθνούς αεροδρομίου της Σαγκάης. Λίγο νωρίτερα είχε εκκενωθεί το αεροσκάφος που επρόκειτο να αναχωρήσει με προορισμό την Καντόνα και οι 150 επιβάτες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην αίθουσα αναχωρήσεων.

Πριν γίνει η επιβίβαση, όπως διαπιστώθηκε, η ηλικιωμένη γυναίκα έριξε εννέα κέρματα σε έναν από τους κινητήρες του αεροσκάφους της εταιρείας China Southern Airlines. Το ένα από αυτά μπήκε μέσα στον κινητήρα. Ένας άλλος επιβάτης, που είδε τη σκηνή, ενημέρωσε τις αρχές. Η γυναίκα, που ονομάζεται Κιου και ταξίδευε μαζί με τον σύζυγό της, την κόρη της και τον γαμπρό της, εξήγησε ότι πέταξε τα νομίσματα κάνοντας ταυτόχρονα την ευχή “να ταξιδέψει με ασφάλεια“.

Όσο η γιαγιά κατέθετε στην αστυνομία, οι συντηρητές και οι μηχανικοί της εταιρείας εξέτασαν τον κινητήρα για τυχόν βλάβες.

Πολλοί χρήστες του κινεζικού ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Weibo έσπευσαν να δώσουν συμβουλές στην 80χρονη.  Συγκεκριμένα, ένα από αυτούς σχολίασε: «Γιαγιά, δεν είναι συντριβάνι για να κάνεις ευχές ρίχνοντας χρήματα».