Οι αεροσυνοδοί, όπως οι περισσότεροι υπάλληλοι σε κάθε επάγγελμα, γνωρίζουν πολλές λεπτομέρειες για το περιβάλλον εργασίας τους, όπως και για το τι πρέπει να αποφεύγουν ή να προσέχουν.

Σύμφωνα με το Time Magazine αεροσυνοδοί απάντησαν στην ερώτηση, «Τί δεν ξέρουν οι επιβάτες» και όσα είπαν σίγουρα θα φανούν χρήσιμα σε πολλούς ταξιδιώτες.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις ήταν ότι θα μπορούσαν οι επιβάτες να μετρούν πόσες θέσεις απέχει η δική τους από την έξοδο κινδύνου. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς την απόσταση, οπότε το να προνοήσει, βοηθάει πολύ.

Μια άλλη αεροσυνοδός συμβούλεψε τους επιβάτες, σε περίπτωση αναταράξεων να μην μπλέκουν τα δάχτυλά τους αλλά να βάζουν το ένα χέρι πάνω στο άλλο. Για την ακρίβεια να τοποθετούν το χέρι που θεωρείται “το καλό” τους, από κάτω για να προστατεύεται και να μην σπάσει!

Η πιο χρήσιμη πληροφορία ωστόσο, είναι ότι τα τραπεζάκια δεν απολυμαίνονται, με αποτέλεσμα οι αεροσυνοδοί να συμβουλεύουν να μην ακουμπά κανείς ποτέ το φαγητό του, απευθείας πάνω τους.