Την περασμένη εβδομάδα τον ΟΛΠ επισκέφθηκε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes Νικόλας Χαραλάμπους μαζί με ομάδα επενδυτών.

Ο κ. Χαραλάμπους υπογράμμισε, με την επίσκεψή του αυτή, το ενδιαφέρον της Hellenic Seaplanes που ετοιμάζεται για τον διαγωνισμό.

Σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΟΛΠ με τον επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένος Πατρών κ. Νίκο Κοντοέ συζητήθηκε ο σχεδιασμός του οργανισμού για την ανάπτυξη ενός κεντρικού υδατοδρομίου που πλέον απομένει μόνο η ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη του φορέα διαχείρισης και λειτουργίας, πριν πετάξουν τα πρώτα υδροπλάνα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ σημειώνει ότι «ήδη ο Οργανισμός έχει ετοιμάσει τα τεύχη της διακήρυξης, «τα έχουμε στείλει στις εποπτεύουσες αρχές ( το υπουργείο Ναυτιλίας και το ΤΑΙΠΕΔ), και αναμένουμε, είναι θέμα ημερών φαντάζομαι, τις τυχόν παρατηρήσεις τους».

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοέ «Θεωρεί ότι η Πάτρα και το λιμάνι της πόλης, θα γίνει κεντρικός κόμβος ενός πρώτου στοιχειώδους δικτύου υδατοδρομίων στην Δυτική Ελλάδα, θα συμβάλλει στην τουριστική και γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιφέρειας. Τα οφέλη για την κοινωνία και τον τουρισμό θα είναι πολλά. χωρίς να αποκλείουμε και άλλου είδους διακινήσεις, όπως είναι επιχειρηματικές δραστηριότητες, επείγουσες και έκτακτης ανάγκης ιατρικού χαρακτήρα, έρευνες διάσωσης κ.α.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νικόλας Χαραλάμπους σε σχετική ανακοίνωση δήλωσε ότι «Η Πάτρα ως κεντρικός κόμβος αποκτά έναν εναλλακτικό τρόπο διακίνησης επιβατών και φορτίων με τα υδροπλάνα, που μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως: Προγραμματισμένες πτήσεις, Ναυλωμένες πτήσεις, Περιηγητικές πτήσεις, Υπηρεσίες μεταφοράς φορτίων, Αεροδιακομιδές, μεταφορές σε θέρετρα, κρουαζιερόπλοια. Η λειτουργία των υδροπλάνων αποτελεί λύση στα προβλήματα της σύνδεσης των παράκτιων περιοχών της χώρας μας, και θα εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα και τα νησιά μας, καθώς τα οφέλη από τη λειτουργία τους είναι πολλαπλασιαστικά, οι προοπτικές ανάπτυξης τεράστιες και η επίδρασή τους εκτείνεται σε ευρύ φάσμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων (ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και της ποιότητα των μετακινήσεων των κατοίκων των νησιών και παραθαλάσσιων οικισμών, σύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με δύσκολους συγκοινωνιακά προορισμούς, αξιοποίηση και ανάπτυξη πολλών αξιόλογων περιοχών που έως τώρα ήταν δυσπρόσιτες και δύσκολα επισκέψιμες, δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας κλπ)»

Στην συνέχεια ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε: «Mπορεί η γραφειοκρατία να στραγγαλίζει προς το παρόν το πολλά υποσχόμενο project και το νομοσχέδιο που περιμένουμε ένα χρόνο τώρα, να παραμένει στα συρτάρια, αλλά, πιστεύω πως σύντομα αυτό το επενδυτικό survivor θα φτάσει σε ένα τέλος, θα σταματήσουν οι νομοθετικές παλινωδίες, θα ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις και το επενδυτικό κλίμα στη χώρα επιτέλους θα σταθεροποιηθεί. Έχουμε χάσει πολλές ξένες επενδύσεις χωρίς λόγο, ενώ άλλες τηρούν προς το παρόν στάση αναμονής χωρίς να επενδύουν….»

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοέ «το αισιόδοξο σενάριο λέει ότι εάν δεν υπάρξουν προβλήματα στις διαγωνιστικές διαδικασίες, γιατί όπως ξέρετε μπορεί να υπάρξουν ενστάσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων, που μπορεί να καθυστερήσουν, τότε προσβλέπουμε να έχουμε ανάδοχο, εφόσον ο διαγωνισμός αποδειχθεί καρποφόρος, στο τέλος της φετινής σεζόν».

Με πληροφορίες από euro2day.gr