Πλούσια βλάστηση, απέραντες αμμουδερές παραλίες, φιλόξενος λαός και μία ατελείωτη λίστα με ξεχωριστούς προορισμούς που μπορείτε να επισκεφθείτε συνθέτουν το σκηνικό ενός νησιού, το οποίο μοιάζει να τα έχει όλα!

Mπορεί, μέχρι πρότινος, η Σρι Λάνκα να μην είχε κάποια αξιοσημείωτη θέση μεταξύ των επικείμενων ταξιδιών σας, ωστόσο αποτελεί φυσική απόδειξη ότι κάνατε λάθος! Το παρθένο νησί του Ινδικού Ωκεανού αποτελεί εκλεκτό προορισμό για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που αποζητούν τόσο την άνεση της διαμονής σε ένα απρόσμενα οικονομικό υπερπολυτελές resort, όσο και ποικίλες δραστηριότητες όπως σαφάρι 4×4 σε εθνικά πάρκα, περιήγηση σε βουδιστικούς ναούς, σερφ με κύματα κατάλληλα για αρχάριους αλλά και πιο προχωρημένους και πολλές ακόμη συναρπαστικές επιλογές.

Oσα πρέπει να δείτε:

Υala National Park
Πρόκειται για ένα από τα εθνικά πάρκα της Σρι Λάνκα, συνολικής έκτασης 1.300 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που χωρίζεται σε πέντε τομείς. Μόνο ο πρώτος εκ των πέντε είναι ο επισκέψιμος και είναι υπεραρκετός για να θαυμάσετε όσα περισσότερα από τα 45 είδη θηλαστικών και τα πλέον των διακοσίων πτηνών που διαθέτει.

Talalla South
Η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της Σρι Λάνκα και αποτελεί το ιδανικό μέρος για τους λάτρεις του σερφ. Εκεί θα συναντήσετε απέραντες παραλίες με χρυσή άμμο που βρέχουν τα μικρά surf spots που βρίσκονται κατά τόπους στις ακτές τους έτοιμα να φιλοξενήσουν τους surfer με τις σανίδες τους, οι οποίοι είναι έτοιμοι να… δαμάσουν τα κύματα.

Sigiriya
Εμβλημα του νησιού και ένα πραγματικά εντυπωσιακό αξιοθέατο είναι ο βράχος της Σιγκιρίγια. Πρόκειται για έναν βράχο ο οποίος έχει ύψος 200 μέτρα και περιβάλλεται από κήπους, ενώ στην κορυφή του βρίσκονται τα απομεινάρια ενός αρχαίου φρουρίου. Η περιοχή είναι ενταγμένη στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Tangalle
Στην συγκεκριμένη περιοχή, οι ψαράδες επιλέγουν έναν παράξενο τρόπο ψαρέματος, ονομάζοντάς το «ψάρεμα σε ξυλοπόδαρα» και στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτό. Ξύλινα παλούκια τοποθετούνται στα ρηχά της θάλασσας και οι επίδοξοι ψαράδες κάθονται με τις ώρες περιμένοντας ένα ψάρι να πιαστεί στο αγκίστρι τους. Πρόκειται για ένα θέαμα ανεπανάληπτο.