Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο Σαρλ-ντε-Γκολ στο Παρίσι, όταν άνδρας πέρασε σε «ιδιωτικό χώρο» του αερολιμένα χωρίς να έχει περάσει από τους ελέγχους ασφαλείας.

Η αντίδραση της ασφάλειας του αεροδρομίου ήταν άμεση με περίπου 2.000 ταξιδιώτες να απομακρύνονται από το σημείο του τερματικού σταθμού 2Ε.

«Γύρω 15.15′ (τοπική ώρα, 16.15′ ώρα Ελλάδας), ένα άτομο διέσχισε την πόρτα. Δεδομένου ότι το πρόσωπο αυτό δεν βρέθηκε, ήμασταν αναγκασμένοι να εκκενώσουμε τον χώρο για να τον ‘απολυμάνουμε’, δηλαδή να βεβαιωθούμε ότι κανένα αντικείμενο δεν είχε τοποθετηθεί εκεί», εξήγησε αστυνομική πηγή.

«Η πόρτα φυλασσόταν από φρουρό ασφαλείας που είχε φύγει από τη θέση του χωρίς να ενημερώσει τους ανωτέρους του», πρόσθεσε.

Γύρω στις 19.00 (τοπική ώρα), οι επιβάτες μπόρεσαν να επιστρέψουν στον τερματικό 2Ε. «Οι αστυνομικοί έψαξαν τον τερματικό σταθμό επισταμένως και εκτίμησαν ότι δεν υπάρχει ύποπτο αντικείμενο», είπε μια δεύτερη πηγή.

«Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με ηρεμία, χωρίς κανένα επεισόδιο», δήλωσαν πηγές του αεροδρομίου. Οκτώ πτήσεις ακυρώθηκαν και είκοσι καθυστέρησαν λόγω του συμβάντος.