Η απογείωση ενός αεροσκάφους της ρωσικής εταιρείας Aeroflot με προορισμό τη Μόσχα, καθυστέρησε για αρκετή ώρα, εξαιτίας ενός… αγριογούρουνου που μπήκε στην πίστα του διεθνούς αεροδρομίου της Πράγας!

Το αγριογούρουνο μπήκε στον χώρο του αεροδρομίου Βάτσλαβ Χάβελ, τη νύχτα της Κυριακής 9 Ιουλίου, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Μαρίκα Γιανουσκόβα.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί. Ωστόσο, το αγριογούρουνο πρόβαλε σθεναρή αντίσταση στις αρχές και αρνήθηκε πεισματικά να φύγει από τον διάδρομο απογείωσης.  Εντέλει, οι αστυνομικοί το πυροβόλησαν και το σκότωσαν.

«Είχαμε και στο παρελθόν προβλήματα με ζώα στο αεροδρόμιο, αλλά δεν θυμάμαι να μπήκε ποτέ αγριογούρουνο», σχολίασε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Κατερίνα Ρέντλοβα.

Τα αγριογούρουνα πολλαπλασιάζονται συνεχώς, και οι τσεχικές αρχές προσπαθούν να μειώσουν τον αριθμό τους, αφού προκαλούν συχνά σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες, στα προάστια της Πράγας, ενώ δε διστάζουν να επιτεθούν και σε μικρά σκυλιά όταν τα βγάζουν βόλτα οι ιδιοκτήτες τους.