Πέντε Αφγανοί σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία, επιχείρησαν να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», με πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες.

Έπειτα από ένα παρόμοιο συμβάν το Σάββατο 8 Ιουλίου, όπου δύο υπήκοοι Αφγανιστάν, ένας 26χρονος και μία κοπέλα 21 χρόνων, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση έχοντας στην κατοχή τους πλαστές ρουμανικές ταυτότητες, την Κυριακή το πρωί 9 Ιουλίου, άλλα πέντε άτομα, επίσης Αφγανοί, επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία.

Συγκεκριμένα οι αλλοδαποί ηλικίας 33, 30, 30 και 25 χρόνων (γυναίκες) καθώς και ένας 16χρονος, χρησιμοποίησαν παραποιημένα δελτία ταυτότητας των αρχών της Ρουμανίας και της Γαλλίας, και ένα διαβατήριο των γαλλικών αρχών, που ανήκει σε άλλο άτομο. Εις βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Τα τρία άτομα 33, 30 και 25 ετών, μετέβησαν στο αεροδρόμιο, μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά τους και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Φραγκφούρτη, χρησιμοποιώντας παραποιημένα δελτία ταυτότητας των αρχών της Ρουμανίας και της Γαλλίας, καθώς και ένα διαβατήριο των γαλλικών αρχών, που ανήκει σε άλλο άτομο.  

Η 30χρονη, μαζί με τα τρία ανήλικα τέκνα της, μετέβη στο αεροδρόμιο επιχειρώντας να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Μόναχο, με τέσσερα πλαστά δελτία ταυτότητας των ιταλικών αρχών.  

Επίσης, ο 16χρονος μετέβη στο αεροδρόμιο, όπου κάνοντας χρήση παραποιημένου δελτίου ταυτότητας των ελληνικών αρχών, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Φραγκφούρτη.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.