Ένα εξαιρετικό καλοκαίρι από πλευράς τουριστικής κίνησης, αποδεικνύουν οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις στις Σποράδες και ειδικότερα στη Σκιάθο.

Όσον αφορά στη Σκόπελο και την Αλόννησο, ήδη η πληρότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα φθάνει στο 92% και 90% αντίστοιχα και έως τις 20 Ιουλίου αναμένεται να φθάσει στην πλήρη κάλυψη, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει για το συγκεκριμένο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου, η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου

Οι πολλές ακτοπλοϊκές συνδέσεις, για τη φετινή χρονιά, των Σποράδων με τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και τον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος, έχουν συντελέσει σε αυτή την εκρηκτική κατά πολλούς άνοδο.

Ειδικότερα, στη Σκιάθο, που με το διεθνές αεροδρόμιό της, δέχεται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες, η πορεία του φετινού τουρισμού δείχνει ανοδική εξέλιξη με θεαματικά νούμερα.

Η πληρότητα στο νησί του Παπαδιαμάντη, ήδη έχει φθάσει στο 100% στις ξενοδοχειακές μονάδες από τα μέσα Ιουνίου και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών ίδια ποσοστά να παρουσιάσουν και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου τα προτιμούν για τη διαμονή τους κυρίως οι νέοι ή ξένοι τουρίστες με χαμηλό οικονομικό προφίλ.

Συγκεκριμένα, το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν 61 αφίξεις μεγάλων αεροσκαφών που περιλάμβαναν συνολικά 9.700 επιβάτες οι οποίοι κατέφθασαν στη Σκιάθο από διάφορες χώρες, αλλά κυρίως από βρετανικά και ιταλικά αεροδρόμια.

Από Ρώμη και Μιλάνο εκτελούνται απευθείας πτήσεις δύο φορές την ημέρα, πρωί και απόγευμα. Αυτή την περίοδο στη Σκιάθο η πλειονότητα των τουριστών είναι Βρετανοί και Ιταλοί σε συνολικό ποσοστό που αγγίζει το 90%, ενώ οι αφίξεις των Ιταλών οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τον “πιο ποιοτικό” τουρισμό, παρουσιάζουν αύξηση που φθάνει στο 8,5%.

Ωστόσο, στους αριθμούς αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι ακτοπλοϊκοί επισκέπτες που καθημερινά καταφθάνουν με τα οχηματαγωγά ή τα ταχύπλοα και που αυτή την περίοδο παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο υπολογίζεται ότι έφθασαν συνολικά στη Σκιάθο με τα πλοία πάνω από 3.000 τουρίστες.

Συνολικά στη Σκιάθο παρουσιάζεται αύξηση της τάξης του 5,2% σε σύγκριση με πέρυσι, παρόλο που φετινός Μάιος δεν ήταν από τις καλές περιόδους λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω Brexit, που έχει περιορίσει χιλιάδες Βρετανούς, οι οποίοι αποτελούν τη “βάση” του τουρισμού για δεκαετίες στις Σποράδες.