Η Air Mediterranean είναι η νέα αεροπορική εταιρεία που έχει τη βάση της στην Ελλάδα και συνδέει την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Τον Ιανουάριο του 2017, η Air Mediterranean απέκτησε το Πιστοποιητικό Αερομεταφορέα (AOC), στο πλαίσιο της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (HCAA), σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Η καλή στρατηγική θέση σε συνδυασμό με την κοινή αγάπη των μετόχων για την Ελλάδα ήταν η ευκαιρία για την ίδρυση της Air Mediterranean, όπως αναφέρει και η ίδια η αεροπορική εταιρεία. 

Η δημιουργία της, αποτελεί μια “έμπνευση” επενδυτών, οι οποίοι μετρούν εμπειρία άνω των 35 χρόνων στο χώρο των αεροσκαφών, καθώς ήταν ιδρυτές πολλών καθιερωμένων και βραβευμένων αεροπορικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο.

Στόχος της είναι να καλύπτει τα κενά μεταξύ των χωρών με λίγες ή καθόλου συνδέσεις, καθώς εισάγει νέους προορισμούς στις αγορές και εδραιώνεται ως η κορυφαία αεροπορική εταιρεία που συνδέει την Ευρώπη με τις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, χρησιμοποιώντας την Αθήνα ως βάση.

Η εταιρεία πραγματοποιεί πτήσεις προς Καζαμπλάνκα, Νατζάφ, Τσέντα, Λονδίνο και Κωσταντινουπολη, ενώ αναμένεται να προστεθούν πτήσεις προς Άμπου Ντάμπι, Αλγερία, Άμστερνατμ, Βαγδάτη, Μπαχρέιν, Μπακού, Βηρυτό, Φρανκφούρτη, Φριτάουν, Κουβέιτ, Λάγος, Λάρνακα και Στοκχόλμη.

Τα αεροσκάφη Boeing 737 που εκτελούν τις πτήσεις της Air Mediterranean, έχουν επιλεγεί προσεκτικά. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο στόλος των αεροσκαφών υπόκειται καθημερινά σε συντήρηση από την τεχνική ομάδα, ενώ κάθε κομμάτι της συντήρησης επιβλέπεται από την επαγγελματική ομάδα έμπειρων μηχανικών. Η ασφάλεια των επιβατών, του πληρώματος και του εξοπλισμού αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία, ενώ η σωστή συντήρηση των αεροσκαφών αποτελεί μέρος της επίτευξης του στόχου διεύρυνσης του στόλου, όπως επισημαίνει η εταιρεία.