Εφιαλτικές στιγμές βίωσαν οι επιβάτες πτήσης της Jet2 που εκτελούσε το δρομολόγιο Ίμπιζα- Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επιβάτες έζησαν τον απόλυτο τρόμο όταν έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου και ο πιλότος  ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση.

Μια μητέρα δύο παιδιών, η Nickola Tye από το Sheffield, τρομοκρατήθηκε και πίστευε ότι το μήνυμα που θα έστελνε στον άντρα θα ήταν το τελευταίο.

«Αν συμβεί κάτι, σε αγάπησα» ήταν το μήνυμα που έστειλε η Nickola στον σύζυγό της, πιστεύοντας ότι το αεροπλάνο έπεφτε. Η 39χρονη έστειλε μήνυμα και στη μητέρα της καθώς πίστευε ότι δεν θα ζήσει. Είχαν περάσει μόλις 35 λεπτά από την απογείωση του αεροπλάνου όταν άρχισε να επικρατεί χάος.

«Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ότι δεν θα ξαναδώ τα δύο μου παιδιά», είπε η γυναίκα. «Επειδή πετούσαμε χαμηλότερα μπόρεσα να γράψω μήνυμα στον άντρα μου. Του είπα, ότι το αεροπλάνο πέφτει και έχουν βγει οι μάσκες οξυγόνου. Αν μου συμβεί κάτι σε αγαπώ. Ήταν τρομακτικό μετά την προσγείωση. Όταν συμβαίνουν όλα αυτά το μυαλό σου σοκάρεται. Μόλις προσγειωθήκαμε όλοι άρχισαν να κλαίνε. Υπήρχε μια γυναίκα που ήταν απαρηγόρητη», ανέφερε η 39χρονη.

Έπειτα από την αρχική ενημέρωση στους επιβάτες για έκτακτο περιστατικό, ο πιλότος προσπάθησε να ηρεμήσει τους 180 επιβάτες. Τους είπε ότι παρουσιάστηκε ένα μικρό πρόβλημα με αποτέλεσμα να χάσει ύψος το αεροπλάνο. Το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Βαρκελώνη όπου παρέμειναν 4 ώρες πριν τελικά πετάξουν για το Λιντς.

Η Jet2 ζήτησε συγγνώμη από όλους όσους βρίσκονταν στο αεροπλάνο, ενώ πολλοί από τους επιβάτες ήταν τρομοκρατημένοι για να επιβιβαστούν σε άλλη πτήση της εταιρείας.

https://www.youtube.com/watch?v=Zw8MEefoK54