Η 4η Αυγούστου υπολογίζεται ότι είναι η ημέρα με την μεγαλύτερη κίνηση πτήσεων από όλο τον χρόνο.

Την περσινή χρονιά ήταν η 5η Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή.

H AirΗelp σας δίνει συμβουλές για το που να πετάξετε άφοβα και ποιες διαδρομές να αποφύγετε, σύμφωνα με την εμπειρία της από το προηγούμενο καλοκαίρι (Ιούνιος – Αύγουστος 2016). 

Έτσι λοιπόν καλύτερα να αποφύγετε πτήσεις που θα έχουν πιθανότητα θα έχουν κάποιο πρόβλημα στην ώρα αναχώρησης ή στον αριθμό των επιβατών.

Ακολουθούν τα δρομολόγια με το μεγαλύτερο ποσοστό καθυστερήσεων αναχώρησης από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας. Αυτά που σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία, ταλαιπώρησαν αρκετά τις υπηρεσίες και τους επισκέπτες στην χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο γράφημα που επισυνάπτεται θα δείτε και τα ποσοστά % που είχε το κάθε δρομολόγιο, σε θέμα αναχώρησης στην ώρα τους, ώστε να είστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Π.χ. από Θεσσαλονίκη για Ηράκλειο, το ποσοστό on time αναχωρήσεων το καλοκαίρι ήταν γύρω στο 30%, δηλαδή από τις 10 φορές, οι 3 μόνο πέταξαν στην ώρα τους!

  • Αθήνα– με άφιξη κυρίως σε Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη και Κύπρο
  • Θεσσαλονίκη– με άφιξη κυρίως σε Αθήνα, Κύπρο και Ηράκλειο Κρήτης
  • Ηράκλειο Κρήτης– με άφιξη κυρίως σε Αθήνα, Λονδίνο, Μόναχο
  • Κέρκυρα– με άφιξη κυρίως σε Αθήνα, Λονδίνο, Manchester
  • Ρόδος– με άφιξη κυρίως σε Αθήνα, Λονδίνο και Κάρπαθο

Αντίθετα μπορείτε να ταξιδέψετε άφοβα από τα παρακάτω αεροδρόμια για τους συγκεκριμένους προορισμούς καθώς επέδειξαν το αξιοσημείωτο ποσοστό 100% on time αναχώρηση & χωρίς κανένα πρόβλημα:

  • Ζάκυνθος προς Newcastle Αγγλία
  • Μυτιλήνη προς Λήμνος
  • Σάμος προς Ρόδος
  • Χίο προς Μυτιλήνη
  • Καβάλα προς Gatwick Λονδίνο

Εάν παρόλα αυτά αποφασίσετε να ταξιδέψετε ακόμα και στα αεροδρόμια με την πιο υψηλή κίνηση, μην φοβάστε. Είτε καθυστερήσει η πτήση σας, είτε ακυρωθεί, είτε είναι πλήρης, δικαιούστε αποζημίωση από την αεροπορική εταιρεία σύμφωνα με τον κανονισμό EK 261. Αποζημίωση για καθυστέρηση, ακύρωση ή overbooking που κυμαίνεται από 125 ευρώ έως 600 ευρώ ανά επιβάτη. Το ποσό διαφέρει ανάλογα με την απόσταση της πτήσης και τη διάρκεια της καθυστέρησης ως τον τελικό προορισμό σας και η Airhelp είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

Πώς να υποβάλετε αίτημα για αποζημίωση με την AirHelp

Εάν επιθυμείτε την αξίωση αποζημίωσης χωρίς ταλαιπωρία τότε καταθέστε το αίτημά σας μέσω της AirHelp. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να υποβάλετε το αίτημά σας, δίνετε τα στοιχεία της πτήσης σας και για τα υπόλοιπα σας εξυπηρετεί η AirHelp.

Μπόνους Tip: Έχετε την δυνατότητα να λάβετε αποζημίωση για πτήσεις ως και 3 χρόνια πριν. Δεν κοστίζει τίποτα να «τσεκάρετε» αν σας αντιστοιχεί αποζημίωση και για προηγούμενες φορές που είχατε άσχημη εμπειρία με πτήσεις σας.