Μία Ινδή έγινε η πιο νέα γυναίκα κυβερνήτης σε αεροσκάφος Boeing 777 στον κόσμο.

Η μόλις 30 χρόνων Άννι Ντίβια, με την υποστήριξη των γονιών της κατάφερε να κατακτήσει το όνειρό της ξεπερνώντας όσα εμπόδια προέκυπταν.

«Ευτυχώς οι γονείς μου ήταν πολύ υποστηρικτικοί, παρά το γεγονός ότι πολύς κόσμος τους έλεγε να μην με στείλουν για μαθήματα πτήσεων», είπε η Ντίβια μιλώντας στη Mirror Now και επισημαίνοντας ότι υπήρχαν πολλά εμπόδια, όπως για παράδειγμα τα κόστη για τα μαθήματα, τα οποία όπως λέει, ήταν πολύ μεγάλα για την οικογένειά της.

Η αρχή έγινε όταν ήταν 17 ετών. Τότε οι γονείς της, την έγραψαν σε μία σχολή εκπαίδευσης πιλότων. Η Ντίβια εργάστηκε σκληρά, κέρδισε μία υποτροφία και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της δύο χρόνια μετά. Ακολούθησε η εργασία στην Αir India όπου συνέχισε να ανεβαίνει βαθμίδες μέχρι που έμαθε πως να πετάει ένα Boeing 737 στην Ισπανία. Συνέχισε την εκπαίδευση στο Λονδίνο όπου έμαθε να πετάει το μεγαλύτερο twin jet στον κόσμο, το Boeing 777.

«Είχα την επιλογή να κυβερνήσω ένα 737, αλλά το Boeing 777 είναι το αεροπλάνο που θέλω να κυβερνήσω, οπότε έπρεπε να περιμένω λίγο περισσότερο», εξήγησε η ίδια.

 Το διάστημα που η Ντίβια εργάζεται στην Air India, έχει καταφέρει πολλά, καθώς στήριξε οικονομικά την οικογένειά της αγοράζοντας σπίτι για τους γονείς της και πληρώνοντας τις σπουδές των αδερφών της.

Σήμερα, καλεί όλες τις γυναίκες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, δίνοντας το δικό της μήνυμα.