Ένα πρόσθετο τέλος πρέπει να πληρώσουν οι ταξιδιώτες που πετούν με την Jet2.com, εάν θέλουν εγγύηση ότι οι χειραποσκευές τους δε θα χαθούν.

Η Jet2.com χρεώνει τους επιβάτες 2,59 λίρες σε κάθε δρομολόγιο, για να εγγυηθεί ότι μπορούν να ταξιδέψουν με τις χειραποσκευές τους.

Σύνηθες είναι το φαινόμενο, στις «γεμάτες» πτήσεις, οι αεροπορικές εταιρείες να ζητούν από τους επιβάτες να αποχωριστούν τις χειραποσκευές τους, ώστε να μπορούν να αποθηκευτούν με τις υπόλοιπες αποσκευές.

Η επιλογή «εγγυημένη αποσκευή καμπίνας» της αεροπορικής εταιρείας προσφέρεται στους επιβάτες λίγο πριν αγοράσουν τα εισιτήριά τους στο διαδίκτυο.

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι «Στις πτήσεις με μεγάλη κίνηση, ίσως χρειαστεί να σας ζητήσουμε να τοποθετήσετε τις αποσκευές σας έως 10 κιλών στο αμπάρι του αεροσκάφους, εάν δεν έχουμε χώρο στην καμπίνα. Αν θέλετε οπωσδήποτε να κρατήσετε μαζί σας τη χειραποσκευή σας, απλά προσθέστε την επιλογή εγγυημένης αποσκευής καμπίνας τώρα».

Το νέο τέλος σημαίνει ότι μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων θα χρειαστεί για να πετάξει επιπλέον 20 λίρες

Οι πρόσθετες χρώσεις, όπως τα τέλη επιβίβασης κατά προτεραιότητα και τα έσοδα από την προεπιλογή θέσεων, είναι γεγονός ότι αυξάνουν τα έσοδα των αεροπορικών εταιρειών.