Στις 2 Αυγούστου 2017, το αεροδρόμιο Pulkovo της Αγίας Πετρούπολης καλωσόρισε την πρώτη εμπορική πτήση του αεροσκάφους της airBaltic, Bombardier CS300, από τη Ρίγα της Λετονίας.

Ο Wolfgang Reuss, SVP της διαχείρισης δικτύου της airBaltic δήλωσε:

«Έχουμε λάβει πολύ θετική αναπόκριση από τους επιβάτες μας για τη βελτιωμένη πτητική εμπειρία με το νέο αεροσκάφος Bombardier CS300. Με την άφιξη του έκτου μας CS300, έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε περισσότερες διαδρομές για το νέο αεροσκάφος, και τώρα για τους ταξιδιώτες, ανάμεσα σε Ρίγα και Αγία Πετρούπολη».

«Το αεροδρόμιο Pulkovo και η airBaltic συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια. Μαζί με τη διεθνή βιομηχανία αερομεταφορών αναπτύσσουμε και προχωρούμε ενεργά, εφαρμόζουμε νέα πρότυπα και τεχνολογίες για υπηρεσίες επιβατών και υπηρεσίες εδάφους αεροσκαφών και δημιουργούμε νέες ευκαιρίες για ταξίδια. Σήμερα, το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης είναι ένας από τους ηγέτες στη Ρωσία όσον αφορά την υποδομή. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε το νέο airbaltic CS300, ένα από τα πιο σύγχρονα, οικονομικά αποδοτικά και άνετα αεροσκάφη μεσαίας εμβέλειας στον κόσμο. Είμαστε βέβαιοι ότι με το στόλο της airbaltic στο αεροδρόμιο Pulkovo, τα airBaltic CS300 θα μεταφέρουν τους επιβάτες σε διάφορους προορισμούς στο δίκτυο δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας», δήλωσε ο Evgeniy Ilyin, Διευθυντής Αεροδρομίου της Pulkovo.

Το νέο αεροσκάφος CS300 με 145 καθίσματα προσφέρει εξαιρετική πτήση με οφέλη για τους επιβάτες, όπως ευρύτερα καθίσματα, μεγαλύτερα παράθυρα, περισσότεροι χώροι αποσκευών χειρός στην καμπίνα, βελτιωμένες τουαλέτες και άλλα. Επιπλέον, είναι πολύ πιο «ήσυχο», με τέσσερις φορές μικρότερο αποτύπωμα θορύβου. Παράλληλα, είναι το πιο είναι το πρώτο «πιο πράσινο» αεροσκάφος στον κόσμο, καθώς συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOX κατά 20% και 50% αντίστοιχα.

Όπως προαναγγέλθηκε, η λετονική αεροπορική εταιρεία airBaltic πραγματοποίησε παραγγελία 20 αεροσκαφών CS300. Η airBaltic εισήγαγε το Bombardier CS300 στις 14 Δεκεμβρίου 2016.

Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει έξι αεροσκάφη CS300 που εκτελούν πτήσεις σε δημοφιλείς προορισμούς όπως το Άμστερνταμ, το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, το Ελσίνκι, το Ταλίν, τη Βαρκελώνη, τη Ρώμη, τη Μόσχα και άλλα. Μέχρι το τέλος του 2017, η airBaltic σχεδιάζει να αποκτήσει οκτώ αεροσκάφη CS300.