Η Alitalia κατετάγη τρίτη πιο συνεπής αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη και δέκατη στον κόσμο τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2017.

Σύμφωνα με την κατάταξη της έκθεσης, που δημοσιεύθηκε από το FlightStats (flightstats.com), την ανεξάρτητη Αμερικάνικη εταιρεία υπηρεσιών δεδομένων που εξειδικεύεται στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο το 84% των πτήσεων της Alitalia έφθασαν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα

Το Flightstats ακολουθεί την μέθοδο “A14”, παρακολουθώντας τις πτήσεις που φθάνουν  στην πύλη σε λιγότερο από 15 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα άφιξης.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ιταλίας κατετάγη τρίτη στην Ευρώπη, μετά από  την Iberia και την Austrian Airlines, με υψηλότερες βαθμολογίες από τους τρείς μεγάλους  Ευρωπαϊκούς  αερομεταφορείς, British Airways (82%),  Lufthansa (80%) και Air France (78%), και την χαμηλού κόστους  αεροπορική easyJet (78%), όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Η Alitalia κατετάγη δέκατη στον κόσμο, μπροστά από τους κύριους αερομεταφορείς των ΗΠΑ, την Delta Air Lines (82%), την American Airlines και τη United Airlines (80%).

Η αεροπορική εταιρεία παρουσίασε σημαντική βελτίωση συγκριτικά με τα προηγούμενα δύο χρόνια, που η επίδοσής τη ήταν 83% το 2016 και 76% το 2015 (το τελευταίο αυτό ποσοστό είχε επηρεαστεί από το περιστατικό που συνέβη στο Fiumicino στις 7 Μαΐου). 

Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι η Alitalia πραγματοποίησε πάνω από 93.000 πτήσεις τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2017, η βελτίωση της μίας ποσοστιαίας μονάδας σημαίνει ότι σχεδόν  1.000 πτήσεις παραπάνω έφθασαν στην ώρα τους συγκριτικά με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.