Απευθείας πτήσεις από το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη προς το Λονδίνο, επιθυμούν να εντάξουν στο πρόγραμμά τους στελέχη της αυστραλιανής εταιρείας Qantas Airways Ltd.

Δύο νέα μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί από την Airbus SE και την Boeing Co., λέγεται ότι θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν το απευθείας ταξίδι από το Σίδνεϊ προς το Λονδίνο σε 20 ώρες και 20 λεπτά ενώ θα διασχίζουν τον Ειρηνικό Ωκεανό με προορισμό τη Νέα Υόρκη σε περίπου 18 ώρες.

777-9X Images; K66137-02; 777x; Over coast line; full length view from right side; PM clouds

Ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, Άλαν Τζόις, «προκάλεσε» δημόσια τις εταιρείες να επεκτείνουν τη νέα σειρά 777X της Boeing, η οποία έχει προγραμματιστεί για το 2020, και την προγραμματισμένη έκδοση «Ultra-Long Range» του Airbus A350 που πρόκειται να βγει την επόμενη χρονιά. Η Qantas ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να θέσει σε εφαρμογή την απευθείας πτήση από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο το 2022. 

Μία απευθείας πτήση από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο θα γλίτωνε σχεδόν 4 ώρες από την τρέχουσα διάρκεια ταξιδιού που περιλαμβάνει μία ενδιάμεση στάση ενώ η απευθείας πτήση στη Νέα Υόρκη μπορεί να γλιτώσει στους ταξιδιώτες σχεδόν 3 ώρες. «Το αεροσκάφος A350-900 ULR θα τεθεί σε λειτουργία το επόμενο έτος για πτήσεις εξαιρετικά μακράς εμβέλειας διάρκειας έως και 20 ωρών», δήλωσε η Airbus. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Qantas για να δούμε πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της για την απευθείας πτήση Σίδνεϊ-Λονδίνο». 

Οι πτήσεις μεγάλης διάρκειας έγιναν πολύ πιο εύκολες τα τελευταία χρόνια, καθώς τα ελαφρύτερα αεροσκάφη σε συνδυασμό με τα πιο ανθεκτικά υλικά, άνοιξαν τον δρόμο για νέα δρομολόγια με τα νέα μοντέλα της Airbus και της Boeing. 

Νωρίτερα φέτος, η Qantas δήλωσε ότι οι απευθείας πτήσεις από το Περθ στο Λονδίνο θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2018 με ένα Boeing 787-9.

Η Σιγκαπούρη σχεδιάζει να επαναφέρει τις απευθείας πτήσεις προς το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη το 2018, μετά από 5 χρόνια που είχε σταματήσει να προσφέρει την υπηρεσία λόγω του κόστους των καυσίμων. Η United Continental Holdings Inc. προσφέρει καθημερινές πτήσεις από το Σαν Φρανσίσκο στης Σιγκαπούρη ενώ η Qantas από το Ντάλας στο Σίδνεϊ. Και οι δύο πτήσεις διαρκούν εώς και 16 ώρες.