Ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις της Air China, προς την Ελλάδα, οι οποίες θα συνδέουν το Πεκίνο με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

H κινεζική αεροπορική εταιρεία, από τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 θα εκτελεί δύο απευθείας δρομολόγια την εβδομάδα (κάθε Τετάρτη και Σάββατο) προς την Αθήνα, με αεροσκάφη τύπου Airbus 300-200.

Τα συγκεκριμένα δρομολόγια θα αντικαταστήσουν τη γραμμή Πεκίνο- Μόναχο- Αθήνα, η οποία βρίσκεται σε λειτουργία τα τελευταία επτά χρόνια. Μέχρι σήμερα η σύνδεση με την Κίνα (Πεκίνο, Σανγκάη, Χονγκ Κονγκ, Κουανγκτσόου ή Καντόνα) εξυπηρετείται κυρίως μέσω ενδιάμεσων σταθμών σε Μόσχα, Μόναχο, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, Ντόχα και Αμπου Ντάμπι.

Η κινεζική εταιρεία είναι πολύ πιθανό, αργότερα, να πρόσθεσει και τρίτο εβδομαδιαίο δρομολόγιο τη σύνδεση του Πεκίνου με την Αθήνα.

«Η απευθείας αεροπορική σύνδεση Πεκίνου- Αθήνας αποτελεί ορόσημο, όχι μόνο για την Air China, αλλά ευρύτερα για την στρατηγική σχέση Ελλάδας-Κίνας», τόνισε ο Ζου Σιαολί, πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.