Η Hong Kong Airlines παρέλαβε το πρώτο της A350-900, με μίσθωση από την AerCap, καθιστώντας τον αερομεταφορέα την 15η αεροπορική εταιρεία που χρησιμοποιεί το νεότερο και πιο αποδοτικό αεροπλάνο διπλού διαδρόμου στον κόσμο.

Συνολικά, η Hong Kong Airlines θα αποκτήσει 21 αεροσκάφη Airbus A350 XWB, από τα οποία, τα 15 αγοράζονται απευθείας από την Airbus και 6 από εκμισθωτές τρίτων.

Το A350 XWB θα προσφέρει ασυναγώνιστη οικολογική αποδοτικότητα και εξαιρετική εμπειρία στους επιβάτες, στο δίκτυο του αερομεταφορέα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Hong Kong Airlines έχει διαμορφώσει το A350-900 με συνολικά 334 θέσεις, που περιλαμβάνουν 33 θέσεις στην Business Class, οι οποίες μετατρέπονται σε κανονικά κρεβάτια, 108 στη νέα κατηγορία καμπίνας Economy Comfort και 193 καθίσματα στην Οικονομική θέση.

Το αεροσκάφος διαθέτει τα πιο σύγχρονα προϊόντα καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου ενός ολοκαίνουριου συστήματος ψυχαγωγίας και πλήρους σύνδεσης κατά την πτήση. Μετά από την πρώτη περίοδο που θα ταξιδεύει σε περιφερειακά δρομολόγια, το αεροσκάφος A350-900 της Hong Kong Airlines, θα ξεκινήσει δρομολόγια μακρινών αποστάσεων τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, πετώντας με την υπηρεσία 24ωρη εξυπηρέτησης του αερομεταφορέα στο Λος Άντζελες.

Το A350 XWB διαθέτει τον πιο σύγχρονο αεροδυναμικό σχεδιασμό, την άτρακτο και τα πτερύγια από ανθρακονήματα, καθώς και νέους κινητήρες Rolls-Royce που προσφέρουν οικονομία καυσίμου.

Αυτές οι τελευταίες τεχνολογίες μεταφράζονται σε ασυναγώνιστα επίπεδα λειτουργικής αποδοτικότητας, με μείωση κατά 25% της καύσης και των εκπομπών ρύπων, καθώς και σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Ως ιδρυτικό μέλος του εμπορικού σήματος καμπίνας “Airspace by Airbus“, η καμπίνα του A350 XWB παρέχει στους επιβάτες και τα πληρώματα την καλύτερη άνεση, ευελιξία και τεχνολογία.

Μέχρι σήμερα, η Airbus έχει καταγράψει συνολικά 848 σταθερές παραγγελίες για το A350 XWB από 45 πελάτες παγκοσμίως, καθιστώντας το ήδη ένα από τα πιο επιτυχημένα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου ποτέ. Με 287 σταθερές παραγγελίες για το A350 από μεταφορείς στην Ασία- Ειρηνικό, η περιοχή αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων για τον τύπο αυτό, μέχρι στιγμής.