Δολοφονήθηκε διπλωμάτης, στις 24 Αυγούστου, ο οποίος είχε αναλάβει τη μεταφορά υποτιθέμενων κομματιών της πτήσης MH370, σε ανακριτές στη Μαλαισία.

Η αποκάλυψη της δολοφονίας, “φουντώνει” τα σενάρια συνωμοσίας για τη χαμένη πτήση της Malaysia Airlines.

Ο Αμερικανός ερευνητής Blaine Gibson, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη συγκέντρωση κομματιών που ενδεχομένως ανήκουν στο αεροσκάφος, τόνισε ότι ο διπλωμάτης της Μαλαισίας, Zahid Raza έπρεπε να είχε παραδώσει τα νέα αντικείμενα στους ανακριτές προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκουν στο αεροπλάνο που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014, την ημέρα που δολοφονήθηκε.

Ο ίδιος ο αμερικανός ερευνητής υποστήριξε ότι είναι συγκλονισμένος από το χρονικό που έγινε το περιστατικό γιατί αυτή ήταν η συγκεκριμένη ημέρα που θα έπρεπε να δοθούν τα όποια νέα ευρήματα, υποστηρίζοντας ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του εξαιτίας της αυτοχρηματοδοτούμενης αποστολής του για την εξιχνίαση του μυστηρίου της χαμένης πτήσης.

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι σχεδίαζε να κρατήσει λεπτομέρειες για τα τελευταία του ευρήματα. Ωστόσο, άλλαξε τα σχέδιά του, μετά τη δολοφονία του μαλαισιανού διπλωμάτη.

«Για την προστασία όσων εμπλέκονται αποφασίσαμε να μη δημοσιοποιήσουμε την έκθεση έως ότου τα θραύσματα παραδοθούν με ασφάλεια στη Μαλαισία. Στο μεταξύ έχουν συμβεί τραγικά γεγονότα. Μετά από συμφωνία των δύο χωρών, τα συντρίμμια θα συνέλεγε ο Zahid Raza, επίτιμος πρόξενος της Μαλαισίας στη Μαδαγασκάρη. Θα τα παρέδιδε με κούριερ στη Μαλαισία. Στις 24 Αυγούστου δολοφονήθηκε στο Antananarivo», σημειώνει.

Ακόμη ένα μέλος της ανεξάρτητης ομάδας ειδικών που βοήθησαν τους Αυστραλιανούς ερευνητές να εντοπίσουν τη θέση συντριβής της MH370 στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ο Victor Iannello σημείωσε πως ο Αμερικανός ερευνητής έχει κάθε λόγο να είναι ανήσυχος.

«Τον περασμένο Δεκέμβριο το Reuters ανέφερε ότι ο Raza βοήθησε τον Blaine Gibson να μεταφέρει τα συντρίμμια από τη Μαδαγασκάρη στη Μαλαισία. Τότε μεταφέρθηκαν 6 κομμάτια. Αυτό προκάλεσε ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσο υπήρχε σχέση με τα μέρη της MH370 και της δολοφονίας του Raza. Αυτό που εντείνει τις υποψίες είναι η χρονική περίοδος που περιβάλλει τον θάνατό του. Ο Raza θα επισκεπτόταν το υπουργείο Μεταφορών της Μαδαγασκάρης για να πάρει κάποια ακόμα κομμάτια και να τα παραδώσει στη Μαλαισία», χαρακτηριστικά αναφέρει.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν τους εξέπληξε η δολοφονία του Μαλαισιανού διπλωμάτη, καθώς, συντρίμμια που εντοπίστηκαν αρκετά αργότερα από τη συντριβή, έχει επιβεβαιωθεί ότι προέρχονταν από το αεροσκάφος, ενώ η άτρακτος και το μαύρο κουτί δεν βρέθηκαν ποτέ.