Με μικρούς διαδρόμους, με μόνιμα κακές καιρικές συνθήκες, ανέμους, με παραλίες ή πολυσύχναστες λεωφόρους δίπλα τους, τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια, τρομοκρατούν επιβάτες και κοινό.

Τα πέντε πιο επικίνδυνα αεροδρόμια φαίνεται ότι μάλλον δεν πήραν τυχαία αυτό τον τίτλο.

1.Princess Juliana Ιnternational airport, Άγιος Μαρτίνος

Το τέλος του διαδρόμου βρίσκεται στην παραλία και τα αεροπλάνα αναγκάζονται να πετάξουν ακριβώς πάνω από τους λουόμενους. Πινακίδες προειδοποιούν όσους επισκέπτονται τη συγκεκριμένη παραλία να μένουν μακριά. Ένας άνθρωπος πέθανε το 2017 επειδή βρισκόταν στο… λάθος σημείο.

2. Narsarsuaq Airport, Γροιλανδία

Κατατάσσεται στα πιο επικίνδυνα του κόσμου καθώς φυσούν πολύ συχνά, πολύ ισχυροί άνεμοι στην περιοχή ενώ οι συνήθεις καιρικές συνθήκες περιλαμβάνουν ιδιαιτέρως χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνι και χαμηλή ορατότητα. Παράλληλα, ένα ηφαίστειο εκεί κοντά εκρήγνυται ανά διαστήματα, εκτοξεύοντας επικίνδυνη για την μηχανή του αεροπλάνου, ηφαιστειακή στάχτη.

3. Juancho E Yrausquin Airport, Ολλανδία

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο τρομοκρατεί, κυρίως του μικρού μεγέθους του διαδρόμου που διαθέτει. Πρόκειται για διάδρομο 400 μέτρων και αν κάποιος δεν καταφέρει να σταματήσει έγκαιρα το αεροπλάνο μέσα σε αυτή την απόσταση αυτόματα θα κάνει βουτιά στον ωκεανό. Ακόμα και κατά την απογείωση, αν δεν πάρει ύψος γρήγορα, είναι πιθανό να συντριβεί στους βράχους που υπάρχουν τριγύρω. Παράλληλα, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, μάλλον δυσχεραίνουν την κατάσταση.

4. Runway Gibraltar Ιnternational, Γιβραλτάρ

Το κόκκινο φανάρι σταματά τα αυτοκίνητα για να περάσει το αεροπλάνο, αφού μέσα από τον διάδρομο του αερολιμένα του Γιβραλτάρ περνά μια πολυσύχναστη λεωφόρος!

5. Paro International Airport Bhutan, Ιμαλάια

Ο διάδρομος στο αεροδρόμιο του Μπουτάν είναι περιτριγυρισμένος από τα βουνά των Ιμαλάϊων. Ορισμένες κορυφές φτάνουν και τα 18.000 πόδια. Οι συνθήκες είναι επικίνδυνες και διαφορετικές σε σχέση με άλλα αεροδρόμια, με αποτέλεσμα οι πιλότοι να χρειάζονται ειδικό δίπλωμα για να μπορέσουν να εκτελέσουν τις συγκεκριμένες πτήσεις.