Η λετονική αεροπορική εταιρεία airBaltic έχει αποφασίσει να συνεχίσει τις συνδέσεις με τη Ρίγα και τη Λιέπαγια και για τη χειμερινή περίοδο.

Η απόφαση θα επιτρέψει στην πόλη να παραμείνει διαθέσιμη για τους επισκέπτες, για περισσότερους από 60 προορισμούς της airBaltic στην Ευρώπη, τη Σκανδιναβία, τη Μέση Ανατολή και την ΚΑΚ.

Ο Martin Gauss, Διευθύνων Σύμβουλος της airBaltic δήλωσε:

«Οι επιδόσεις των πτήσεων προς Λιέπαγια ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Ελπίζαμε να εξυπηρετήσουμε 3.200 επιβάτες στη διαδρομή, ωστόσο, ήδη δύο μήνες πριν από το τέλος της θερινής περιόδου, περισσότεροι από 4.500 επιβάτες έχουν κάνει κράτηση.

Έπρεπε να αναλύσουμε τα πιο πρόσφατα δεδομένα για να κατανοήσουμε εάν θα είχε θετικό αποτέλεσμα στο δίκτυο η συνέχεια των πτήσεων στη Λιέπαγια κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τώρα έχουμε επιβεβαιώσει τα σχέδιά μας να εξυπηρετήσουμε τον προορισμό όλο το χρόνο».

«Μια εσωτερική διαδρομή στη Λιέπαγια είναι σημαντική για την οικονομία της περιοχής. Προσφέρουμε αυξημένη συνδεσιμότητα για επιχειρηματίες ταξιδιώτες και ταξιδιώτες αναψυχής, δημιουργία θέσεων εργασίας και αύξηση της συνολικής προβολής της πόλης και της περιοχής», σημειώνει ο Gauss.

Οι επιβάτες από τη Λιέπαγια χρησιμοποιούν όλο και συχνότερα τη σύνδεση με τη Ρίγα για πτήσεις διαμετακόμισης. Οι πέντε πιο δημοφιλείς συνδέσεις από τη Λιέπαγια είναι η Κοπεγχάγη, η Μόσχα, το Λονδίνο, η Στοκχόλμη και το Βερολίνο.

Για το χειμερινό πρόγραμμα, αυξήθηκαν οι διαθέσιμες συνδέσεις με τη Ρίγα. Οι πρωινές πτήσεις από την Λιέπαγια από τις 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιούνται τη Δευτέρα, την Πέμπτη και το Σάββατο, επιτρέποντας επίσης στους επιβάτες να προγραμματίσουν ένα ταξίδι για το Σαββατοκύριακο από τη Ρίγα.