Το Etihad Aviation Group (EAG) ανακοίνωσε τον κ. Abdul Khaliq Saeed ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Etihad Airways Engineering, που θα αντικαταστήσει τον Jeff Wilkinson, ο οποίος αποχωρεί μετά από 11 χρόνια στην εταιρεία.

Ο κ. Saeed κατέχει πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της διεθνούς συντήρησης, επισκευής και αναμόρφωσης (MRO), έρχεται στην Etihad Airways Engineering, έχοντας προηγουμένως δουλέψει ως Διευθύνων Σύμβουλος από το 2014 στην Turbine Services & Solutions (TS&S), με έδρα το Αμπού Ντάμπι.

Πριν εργαστεί για την TS&S, διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Abu Dhabi Aircraft Technologies (ADAT) έως ότου αποκτήθηκε από την Etihad Airways και έγινε Etihad Airways Engineering το 2014. Κατείχε επίσης σε υψηλές θέσεις στο Mubadala Aerospace, στην Jet Airways και την Gulf Air.

Ο Mohamed Mubarak Fadhel Al Mazrouei, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Etihad Aviation Group, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τον Abdul Khaliq ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της Etihad Airways Engineering. Η εταιρεία έχει φτάσει στο σημείο να αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην εμπορική αεροπορία των ΗΑΕ και στη θέση του Αμπού Ντάμπι ως παγκόσμιου αεροπορικού κέντρου τα τελευταία 25 χρόνια. Υπό την ηγεσία του, θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην καινοτομία και τις επιχειρηματικές επιδόσεις».

Ο Ray Gammell, Διευθύνων Σύμβουλος του Interim Group του Etihad Aviation Group, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ο Abdul Khaliq θα ηγηθεί της παγκόσμιου φήμης ομάδα της Etihad Airways Engineering. Η επιχείρηση δίνει τη δυνατότητα στην Etihad Airways και σε πολλές παγκόσμιες αερογραμμές να διατηρήσουν το στόλο τους στον αέρα. Η πείρα του Abdul Khaliq στο MRO κομμάτι, η γνώση της περιφερειακής αεροπορικής αγοράς και η αποδεδειγμένη εμπειρία του, τον καθιστούν ως τον κατάλληλο άνθρωπο για τη λειτουργία και ανάπτυξη αυτού του σημαντικού τμήματος του Etihad Aviation Group».

Ο κ. Gammell απέδωσε επίσης φόρο τιμής στον απερχόμενο Διευθύνοντα Σύμβουλο Jeff Wilkinson, τον οποίο επικρότησε για την ολοκλήρωση του ADAT της Etihad Airways Engineering, ενός πολύπλοκου προγράμματος διαχείρισης αλλαγών που απαιτούσε επιδέξια ηγεσία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η εταιρεία έγινε ο μεγαλύτερος πάροχος MRO αεροπορικών εταιρειών στην περιοχή και η πρώτη με την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) για την κατασκευή τμημάτων καμπίνας αεροσκάφους με 3D εκτύπωση.

Ο κ. Abdul Khaliq Saeed δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα εργαστώ στην Etihad Airways Engineering, μια εταιρεία που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας των MRO στην περιοχή αλλά και παγκοσμίως. Ανυπομονώ να συνεχίσω τη σπουδαία δουλειά της ομάδας για την ανάπτυξη της παγκόσμιας πελατειακής μας βάσης και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη του Αμπού Ντάμπι ως κέντρου».