Η Swiss International Air Lines αποφάσισε να παρέχει tablets σε όλο το προσωπικό καμπίνας.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της εταιρείας να φέρει μεγαλύτερη ψηφιοποίηση στις υπηρεσίες και τις δραστηριότητές της. Μετά από τις θετικές εμπειρίες από την παροχή των συσκευών στους υπεύθυνους καμπίνας, η SWISS θα παρέχει tablet σε κάθε ένα, από τα 3.500 μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών.

Η χρήση των συσκευών, στα καθημερινά τους καθήκοντα, θα σηματοδοτήσει σύμφωνα με την εταιρεία, ένα ακόμα σημαντικό βήμα στις συνεχείς προσπάθειες της SWISS για τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του χώρου εργασίας για το προσωπικό της καμπίνας. Κάθε μέλος του πληρώματος θαλάμου επιβατών θα έχει το προσωπικό του tablet από την εταιρεία, από τον Δεκέμβριο και μετά.

Μια ειδική εφαρμογή για πρόσβαση σε σχετικά δεδομένα και πληροφορίες

Οι νέες συσκευές θα διευκολύνουν την εργασία του πληρώματος θαλάμου επιβατών με διάφορους τρόπους. Θα παρέχουν πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες που χρησιμοποιούνται στις προετοιμασίες της πτήση, όπως μενού, διαδικασίες εξυπηρέτησης και δεδομένα επιβατών, καθώς και κοινοποιήσεις για τυχόν παρατυπίες.

Τα tablets θα προσφέρουν επίσης στο χρήστη του πληρώματος θαλάμου επιβατών πρόσβαση στον προσωπικό του κατάλογο καθηκόντων, στις βασικές επαφές, στα εγχειρίδια και σε άλλες επικοινωνίες, όλα σε ψηφιακή μορφή. Οι νέες συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν περαιτέρω για την κατάρτιση αναφορών ή πλήρεις φόρμες και για την πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μηνύματα προσωπικής εταιρείας ανά πάσα στιγμή.

Όλο το σχετικό περιεχόμενο θα πληρεί όλα τα τρέχοντα πρότυπα ασφάλειας δεδομένων και θα παρέχεται μέσω μιας εφαρμογής την οποία έχει πρόσβαση μόνο το ενδιαφερόμενο μέλος πληρώματος θαλάμου επιβατών. Τα νέα προσωπικά tablets μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ιδιωτικούς σκοπούς. Επομένως, εντός των παραμέτρων των εφαρμοστέων όρων χρήσης, το μέλος του πληρώματος θαλάμου επιβατών μπορεί να αποφασίσει για τον εαυτό του ποιες πρόσθετες εφαρμογές και λειτουργίες επιθυμεί να εγκαταστήσει στη συσκευή του. Tα tablets θα ενσωματώνουν επιπλέον ελκυστικές περαιτέρω αναπτυξιακές επιλογές οι οποίες ενδέχεται να επεκταθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

«Για τον εξοπλισμό όλων των μελών του πληρώματος θαλάμου με την προσωπική τους συσκευή, κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς ένα ψηφιακό μέλλον και έναν χώρο εργασίας χωρίς χαρτί», λέει ο Ρετό Σμιντ, επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας της SWISS. «Αυτή είναι μια σημαντική επένδυση για εμάς στο προσωπικό της καμπίνας μας, αλλά είναι κάτι που βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε, για να βελτιώσουμε τις εργάσιμες ημέρες τους», συπλήρωσε.