Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο της πόλης Μανγκαλούρου, στην Ινδία, καθώς εντοπίστηκε ύποπτο δέμα που έμοιαζε με «κινητό- βόμβα» σε αποσκευές επιβάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτήση 6Ε877 που επιχείρησε να «παγιδεύσει με εκρηκτικά» ο άνδρας που συνελήφθη, θα απογειωνόταν από το αεροδρόμιο της Μανγκαλούρου με προορισμό το Ντουμπάι.

Από τον έλεγχο που έγινε στις αποσκευές βρέθηκε το κρυμμένο κινητό, το οποίο, όπως φαινόταν, είχε μετατραπεί σε «βόμβα».

«Όταν σκανάραμε τις αποσκευές, διακρίναμε ένα ύποπτο δέμα. Από τον οπτικό έλεγχο περάσαμε στον φυσικό, ανοίγοντας επί τόπου τη βαλίτσα. Τότε ανακαλύψαμε το ειδικά διαμορφωμένο κινητό», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας ελέγχου στο αεροδρόμιο της Μανγκαλούρου.

Σήμανε αμέσως συναγερμός και στο σημείο κατέφτασαν κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής, αλλά και της πυροσβεστικής για την εξουδετέρωση του μηχανισμού, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Ωστόσο, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το υλικό που είχε τοποθετηθεί μέσα στο κινητό, δεν ήταν εκρηκτική ύλη.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για δοκιμαστικό μεταφοράς εκρηκτικών υλών, ώστε να διαπιστωθούν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο και το επίπεδό τους, όπως αναφέρει ανώνυμη πηγή της ινδικής αστυνομίας