Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής, επέκτασης και εκσυγχρονισμού των υποδομών του αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ ΑΕ) Γιώργο Βελέντζα και τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνο Λιντζεράκο.

Τα έργα, αφορούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του συνεχώς αυξανόμενου επιβατικού κοινού στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Η χρηματοδότησή τους θα γίνει από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ, μετά από συμφωνία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την ΥΠΑ, χωρίς κανένα κόστος για το ελληνικό δημόσιο.

Συγκεκριμένα, εργασίες θα πραγματοποιηθούν για τη διαμόρφωση τόσο των χώρων του ισογείου, όσο και του α’ ορόφου του αερολιμένα, με επέκταση του συνολικού εμβαδού κατά 2.900 τ.μ, και την ανακαίνιση άλλων 8.000 τμ, με την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των πυλών (gates), για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των επιβατών.

Η ολοκλήρωση του έργου, θα εξασφαλίσει τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου του αερολιμένα, καθώς και τον εκσυγχρονισμό ολόκληρου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Με αυτό τον τρόπο, δίνεται οριστική λύση στην εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης, του μεγαλύτερου αερολιμένα, σε όγκο διακινούμενων επιβατών, που βρίσκεται στη διαχείριση της ΥΠΑ και του ελληνικού δημοσίου.