Καθηλωμένο για λεπτομερή έλεγχο, παρέμεινε στον αερολιμένα της Πάφου, αεροσκάφος τύπου SS7, που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, όταν οι αεροσυνοδοί έβαλαν το φαγητό για ζέσταμα άρχισε να αναδύεται καπνός μέσα στο πιλοτήριο. Πάντως δεν κατέβηκαν οι μάσκες οξυγόνου ούτε στην καμπίνα των επιβατών ούτε στο πιλοτήριο.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι ο καπνός προέρχονταν από το αερόθερμο που χρησιμοποιείται εν ώρα πτήσης για το ζέσταμα του φαγητού.

Στο αεροσκάφος, που πραγματοποιούσε πτήση από τη Λάρνακα, επέβαιναν 160 ενήλικες12 παιδιά και εξαμελές πλήρωμα.

Όταν το προσωπικό εντόπισε το πρόβλημα, χρησιμοποίησε άμεσα πυροσβεστήρα διοξειδίου του άνθρακα και ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου.

Ακολούθως ο Πύργος Ελέγχου έθεσε σε λειτουργία την αυξημένη επιφυλακή .

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία τέθηκε σε αυξημένη επιφυλακή, σε στρατηγικό σημείο ενώ το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και στάθμευσε. Τα μέλη της Πυροσβεστικής με τα οχήματα πυρόσβεσης το ακολούθησαν και πραγματοποιήθηκε εκκένωση του αεροσκάφους από όλους τους επιβάτες

Στη συνέχεια ενημερώθηκε η εταιρεία Hermes που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο. Έπειτα πραγματοποιήθηκε τεχνικός έλεγχος, σε συνεργασία με τον μηχανικό του αεροσκάφους, για να εντοπιστεί το πρόβλημα. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τον κυβερνήτη του αεροσκάφους έλεγξε όλους τους χώρους στο πιλοτήριο και στην καμπίνα των επιβατών, καθώς και τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους, χωρίς να εντοπιστεί ίχνος πυρκαγιάς

Η βλάβη τελικά επιδιορθώθηκε, και το αεροσκάφος αναχώρησε για τον προορισμό του.