Ακυρώθηκαν αιφνιδίως δύο πτήσεις της Ryanair στα Χανιά, σήμερα 3 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, δεν πραγματοποιήθηκε μια πτήση από Χανιά προς το αεροδρόμιο της Αθήνας, η οποία επρόκειτο να εκτελεστεί στις 6:20 το πρωί και μια δεύτερη από Χανιά προς το αεροδρόμιο Χαν στη Φραγκφούρτη, η οποία ήταν προγραμματισμένη στις 9:30.

Οι επιβάτες ενημερώθηκαν ξαφνικά ότι ακυρώθηκαν οι πτήσεις. Η αεροπορική εταιρεία, αναφέρθηκε στους “επιχειρησιακούς λόγους” οι οποίοι εμπόδιζαν την εκτέλεση των πτήσεων.

Ο λόγος που στην πραγματικότητα ματαιώθηκαν οι πτήσεις είναι, όπως αναφέρουν πληροφορίες τοπικού μέσου, η έλλειψη πληρώματος της εταιρείας.  Συγκεκριμένα, οι δυο αυτές πτήσεις αντιμετώπισαν πρόβλημα γιατί πρόκειται για το ίδιο αεροσκάφος με το ίδιο πλήρωμα που πρώτα θα εκτελούσε την πτήση προς Αθήνα, θα επέστρεφε Χανιά και μετά θα απογειωνόταν για Φραγκφούρτη.

Οι πτήσεις αυτές μετατέθηκαν το απόγευμα, ενώ υπάρχουν επιβάτες οι οποίοι ήταν απαραίτητο να ταξιδέψουν το πρωί έτσι αναγκάστηκαν μετά την ακύρωση των πτήσεων να βγάλουν εισιτήριο της τελευταίας στιγμής στην Aegean για να πάνε στον προορισμό τους. Οι υπόλοιποι επιβάτες περιμένουν αναγκαστικά στο αεροδρόμιο Χανίων.

Σημειώνεται ότι, όσον αφορά στις πτήσεις που εκτελούν αποστάσεις μέχρι 1500 χλμ. (περιλαμβάνει την πτήση για Αθήνα) οι επιβάτες μπορούν για καθυστέρηση άνω των 2 ωρών να διεκδικήσουν από την εταιρεία αποζημίωση περίπου 250 ευρώ, ενώ για πτήσεις μεγαλύτερων αποστάσεων από 1500- 3500 χλμ (περιλαμβάνει την πτήση για Φραγκφούρτη) η αποζημίωση φτάνει στα 400 ευρώ.