Κυβέρνηση και Hermes καθησυχάζουν για το λουκέτο της Monarch και την απώλεια της απευθείας πτήσης της Aegean στο Heathrow, υποστηρίζοντας ότι το κενό θα καλυφτεί από άλλες εταιρείες.

Οι τουρίστες που υπολογίζεται ότι θα επηρεαστούν από το κλείσιμο της αεροπορικής εταιρείας Monarch ανέρχονται στις 15 χιλ., δήλωσε ο υπουργός τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή 3 χιλ. τουρίστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Κύπρο, οι οποίοι εντούτοις θα επιστρέψουν στη χώρα τους όταν τελειώσουν οι διακοπές στην Κύπρο, με άλλες εταιρείες, πρόσθεσε.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε επίσης ότι αρκετές άλλες αεροπορικές εταιρείες εκτελούν τις διαδρομές της Monarch εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα λυθεί το πρόβλημα μέσω των άλλων εταιρειών και έτσι δεν θα προκύψει ιδιαίτερο πρόβλημα τόσο κατά τη χειμερινή τουριστική περίοδο 2017 και τη θερινή τουριστική περίοδο του 2018.

«Σίγουρα δεν θέλουμε να υπάρχει μια διαδρομή λιγότερο στο πτητικό πρόγραμμα προς την Κύπρο αλλά βλέπουμε συχνά το τι συμβαίνει με τις αεροπορικές εταιρείες», είπε και επαναβεβαίωσε ότι «η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη διότι οι συγκεκριμένες διαδρομές εξυπηρετούνται επαρκώς και από άλλες εταιρείες».

Από την πλευράς της η πρώτη εκτελεστική διευθύντρια της Hermes Airport Ελένη Καλογήρου είπε ότι ήδη αρκετές άλλες εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να καλύψουν το κενό από το κλείσιμο της Monarch.

Όσον αφορά τη διακοπή του δρομολογίου από το Heathrow προς το αεροδρόμιο Λάρνακας από την Aegean Airline η κ. Καλογήρου είπε ότι «η εταιρεία προσφέρει σύνδεση μέσω Αθηνών όμως δεν μας ανησυχεί, πρόσθεσε διότι υπάρχουν πολλές άλλες εταιρείες που πετούν προς το Λονδίνο όχι όμως στο Heathrow αλλά σε άλλα αεροδρόμια, όπως είναι το αεροδρόμιο του Λούτον, Στάντστεντ και άλλα.

Η Aegean δήλωσε πρόσφατα ότι τερμάτισε τη συγκεκριμένη πτήση και τα δρομολόγια για Heathrow γίνονται πλέον με στάση στην Αθήνα.

Σε ακύρωση των πτήσεων της από Πάφο προς Χανιά προχώρησε πρόσφατα και η Ryan Air, ανακοινώνοντας παράλληλα επτά νέους προορισμούς για το καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΤ Άγγελος Λοΐζου δήλωσε ότι «αυτό που μας ανησυχεί είναι οι προκλήσεις που αναφύονται συνεχώς στον τουρισμό» και εξέφρασε την ευχή «να γίνουν όλες οι σχετικές ενέργειες για προώθηση του νέου εθνικού σχεδίου το συντομότερο δυνατό, το οποίο θα απορροφά αυτού του είδους τους κραδασμούς».

ΠΗΓΗ stockwatch.com

Της Ηρώς Ευθυμίου