Πέντε αεροσκάφη επιπλέον θα έχει στο στόλο της, η Small Planet Airlines, καθώς επεκτείνεται την επόμενη χρονιά, μετά τη συμφωνία με γερμανικές ταξιδιωτικές εταιρείες για πτήσεις charter.

Τόσο ο FTI όσο και η DER Touristik θα συνεργαστούν με την εταιρεία ακολουθώντας τα βήματα της TUI και της Thomas Cook, που ήδη τη «χρησιμοποιούν» για εσωτερικές πτήσεις.

Για τoν FTI η Small Planet θα λειτουργήσει ένα Α320 για πτήσεις από το Ανόβερο προς την Αίγυπτο και τη Μάλτα αυτόν τον χειμώνα, και ακόμα ένα Airbus που θα αναχωρεί από διάφορα αεροδρόμια της Γερμανίας προς την Χουργκάντα και τη Μάρσα Αλάμ.

Άλλα δύο αεροσκάφη της εταιρείας θα πετάξουν για την TUI από το Πάντερμπορν και για την Thomas Cook από Άμστερνταμ. Η Ελλάδα και η Ισπανία θα βρίσκονται στο πρόγραμμα της Small Planet από το καλοκαίρι του 2018 για λογαριασμό της DER Tourisitk, με πτήσεις από Ντίσελντορφ και Αμβούργο, και της TUI, με πτήσεις από Λειψία.

Η Eurowings θα επεκταθεί τον Νοέμβριο σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων από Κολονία/ Βόννη προς Κέιπ Τάουν. Παράλληλα, η θυγατρική της Lufthansa θα πραγματοποιεί πτήσεις προς Μόναχο και Λονδίνο (Heathrow) για την South African Airways και προς Γιοχάνεσμπουργκ ύστερα από μια νέα συμφωνία μεταξύ των εταίρων.