Συνελήφθη Γερμανός επίδοξος βομβιστής στην προσπάθειά του να μεταφέρει βόμβα, σε εμπορική πτήση στη Σουηδία.

Οι αρχές του αεροδρομίου Landvetter του Γκέτεμποργκ κατάφεραν να σταματήσουν τον άνδρα, την Πέμπτη το πρωί, 5 Οκτωβρίου, λίγο πριν επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Σήμανε συναγερμός και εκκενώθηκε μέρος του αεροδρομίου, ενώ ομάδα εξουδετέρωσης βομβών προσπαθούσε να αξιολογήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο ύποπτος ο οποίος είναι περίπου 20 χρόνων, κρατείται στο Γκέτεμποργκ και έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα.

Η βόμβα που προσπάθησε να μεταφέρει ο Γερμανός, έχει το όνομα «Μητέρα του Σατανά», είναι γνωστή και ως TATP και αποτελείται από εξαιρετικά ισχυρά αυτοσχέδια εκρηκτικά και είναι δυνατό να κατασκευαστεί με υλικά που πωλούνται στο εμπόριο.

Σημειώνεται ότι, έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις– συμπεριλαμβανομένης της βόμβας στο λονδρέζικο μετρό του Parsons Green τον περασμένο μήνα καθώς και της βομβιστικής επίθεσης στον συναυλιακό χώρο του Manchester Arena που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 22 άνθρωποι.