Διευρύνει το πρόγραμμά της η Cyprus Airways στη Ρωσία το καλοκαίρι του 2018, προσθέτοντας μία νέα σύνδεση προς Καλίνινγκραντ.

Πρόκειται για την πρώτη αεροπορική σύνδεση που θα εκτελείται μεταξύ Καλίνινγκραντ και Κύπρου.

Προς το παρόν, από το Καλίνινγκραντ προσφέρονται συνδέσεις με Αττάλεια, Κρήτη, Βαρκελώνη και Τυνησία. H Cyprus Airways, θυγατρική του S7 Group, εκτελούσε αυτό το καλοκαίρι πτήσεις μεταξύ Αγ. Πετρούπολης και Λάρνακας, σε συνεργασία με την TUI.

Ο αερομεταφορέας ξεκίνησε τις πτήσεις στη Ρωσία τον Ιούνιο του 2017, και σύμφωνα με την επικεφαλής του γραφείου TUI στην Αγ. Πετρούπολη, Ekaterina Stahiryak, η Cyrpus Airways σε συνεργασία με την TUI πετά από τις 2 Ιουνίου έως τις 5 Νοεμβρίου με συχνότητα 3 φορές την εβδομάδα.

Η διεύρυνση του προγράμματος στη Ρωσία θα γίνει εφικτή μετά την προσθήκη και δεύτερου αεροσκάφους στον στόλο της Cyprus Airways στις αρχές του 2018. Προς το παρόν ο αερομεταφορέας επιχειρεί με ένα Airbus-319 144 θέσεων.

«Με την προσθήκη και του δεύτερου αεροσκάφους το 2018, θα πετάμε προς 8 νέους ευρωπαϊκούς προορισμούς», τόνισε η εμπορική διευθύντρια του αερομεταφορέα, Natalia Popova.

Το χειμώνα, η Cyprus Airways θα πετά από την Αγ. Πετρούπολη προς Λάρνακα 2 φορές την εβδομάδα, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον τόσο από ανεξάρτητους τουρίστες όσο και από τουρ οπερέιτορ.

Όπως αναφέρουν στοιχεία της ένωσης Ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, τους χειμερινούς μήνες του 2017, η αγορά της Κύπρου παρουσίασε δυναμική έως 50% στη Ρωσία. Συνολικά το πρώτο 8μηνο του 2017, την Κύπρο επισκέφθηκαν 587.000 Ρώσοι, 5% περισσότεροι από την αντίστοιχη περίοδο του 2016.