Εφημερίδα Airnews, έντυπη έκδοση

Αν και τα δεινά του πολέμου παραμένουν νωπά για τους Βιετναμέζους και η φτώχεια συνεχίζει να καταστρατηγεί την καθημερινότητά τους, το μόνο που θα δείτε στο πρόσωπό τους είναι ένα πλατύ χαμόγελο, με το οποίο θα σας καλωσορίσουν στον επίγειο παράδεισό τους.

Tο εξωτικό και το αστικό, το παραδοσιακό και το μοντέρνο, ο πολιτισμός και η άγρια φύση συνθέτουν το σκηνικό μίας χώρας που έχει να σας προσφέρει εικόνες τόσο διαφορετικές και ξεχωριστές που θα σας συντροφεύουν σε όλη σας τη ζωή.

Οσες μέρες και αν αφιερώσετε στο Βιετνάμ, δεν θα μετανιώσετε ούτε λεπτό, καθώς αξίζει να το επισκεφθείτε από άκρη ως άκρη. Aπό το βορρά, λοιπόν, έως το νότο αυτά είναι τα μέρη που δεν πρέπει να χάσετε:

Βόρειο τμήμα

Στο βόρειο τμήμα της χώρας, θα συναντήσετε το Hanoi, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, που φιλοξενεί τα περισσότερα μνημεία από οποιαδήποτε άλλη πόλη της χώρας. Αξίζει να δείτε την Παγόδα (Chua Mot) του 11ου αιώνα, το ναό Tran Quoc της ίδιας εποχής, το Ναό της Λογοτεχνίας (Van Mieu) και το Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ.

Φυσικά, εφόσον βρίσκεστε στο βόρειο τμήμα του Βιετνάμ είναι αδύνατο να παραλείψετε να επισκεφθείτε το Halong Bay, που από το 1994 ανακηρύχθηκε περιοχή πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Πρόκειται για 3.000 ασβεστολιθικά νησάκια που περιβάλλονται από σμαραγδένια νερά και προσελκύουν περισσότερους από 3 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο.

Κεντρικό τμήμα

Στο κεντρικό τμήμα του νησιού αξίζει να επισκεφθείτε το Da Nang, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, που αποτελεί μεγάλο οικονομικό κέντρο και συγκοινωνιακό κόμβο για το κεντρικό Βιετνάμ. Στην εν λόγω περιοχή βρίσκεται το μουσείο Cham, στο οποίο υπάρχουν μοναδικά γλυπτά.

Νότιο τμήμα

Στο νότιο τμήμα βρίσκεται το Na Trang, μία από τις ωραιότερες παραθεριστικές περιοχές του Βιετνάμ, στην οποία εκτείνεται παραλία με 6 χλμ. λευκής άμμου, όπου θα βρείτε πολλά πολυτελή ξενοδοχεία για τη διαμονή σας. Επιπλέον, αξίζει να δείτε τη μικρή Ελβετία (Νταλάτ), με τα δημοφιλή καταπράσινα νερά της και φυσικά το δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ, που είναι το νοτιότερο σημείο της χώρας και περιλαμβάνει μια έκταση περίπου 39.000 χλμ.

Πετάξτε με την Vietnam Airlines μέσω Φρανκφούρτης και Παρισιού με καθημερινές πτήσεις προς το Βιετνάμ.