Στιγμές πανικού βίωσαν οι επιβάτες και το πλήρωμα αεροπλάνου της AirAsia, που είχε απογειωθεί από το Περθ της Αυστραλίας με προορισμό το Μπαλί. 

Οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν και το αεροπλάνο άρχισε να κάνει «βουτιά» 20.000 ποδών και από τα 32.000 πόδια βρέθηκε στα 10.000!

Η πτήση QZ535 με 145 επιβάτες απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Περθ για το Μπαλί. 25 λεπτά μετά, όμως, αναγκάστηκε να επιστρέψει και να κάνει αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

«Μια αεροσυνοδός άρχισε να τρέχει στο διάδρομο. Αναρωτηθήκαμε γιατί τρέχει. Τότε, έπεσαν οι μάσκες και όλοι άρχισαν να πανικοβάλλονται. Κανείς δεν μας έλεγε τι συμβαίνει», είπε η επιβάτης.

Το ίδιο υποστήριξε και η Κλερ Άσκιου, άλλη επιβάτης της πτήσης. «Ο πανικός έγινε μεγαλύτερος εξαιτίας της συμπεριφοράς του πληρώματος. Ούρλιαζαν και έκλαιγαν», είπε στο Seven News.

«Η αεροσυνοδός άρχισε να φωνάζει «επείγουσα ανάγκη». Έκαναν σαν υστερικοί. Δεν υπήρχε πανικός πριν από αυτό. Μετά, όλοι πανικοβλήθηκαν» τόνισε στο κανάλι Seven Network ο Μαρκ Μπέιλι.