Τρεις εταιρείες προτίθενται να αναλάβουν, εκ νέου, τις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της πτήσης MH370, της Malaysia Airlines, που αγνοείται από το 2014.

Πριν από περίπου τρία χρόνια, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε, κάπου στον νότιο Ινδικό Ωκεανό μεταφέροντας 239 ανθρώπους και εκτελώντας την πτήση Πεκίνο– Κουάλα Λουμπούρ.

Σύμφωνα με τον υπουργό μεταφορών της Μαλαισίας, Liow Tiong Lai, όπως μεταδίδει ο Guardian, έχουν δείξει ενδιαφέρον, η αμερικανική Ocean Infinity, η ολλανδική Furgo και μια ακόμη εταιρεία από τη Μαλαισία, που δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία της.

«Δεν θα αποφασίσουμε τώρα αν θα ξεκινήσουμε ξανά τις έρευνες. Πρώτα θα μιλήσουμε με τις εταιρείες. Θα πάρει κάποιον χρόνο καθώς θα κάνουμε λεπτομερείς συζητήσεις», δήλωσε ο υπουργός. Όπως ανέφερε, οι συζητήσεις, προκειμένου να παρθεί μια απόφαση, μπορούν να ξεκινήσουν ακόμη και μέσα στην εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι, τον περασμένο Ιανουάριο, η Αυστραλία η Μαλαισία και η Κίνα σταμάτησαν τις έρευνες για την αναζήτηση των θυμάτων και του αεροσκάφους, έπειτα από δύο χρόνια ερευνών, που κόστισαν συνολικά 200 εκατ. δολάρια.