Οι εταιρίες Ryanair, Google και eDreams χθες (19 Οκτωβρίου) επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε διακανονισμός για να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες μεταξύ των τριών μερών οι οποίες είναι σε εξέλιξη από το 2015.

Η προσφυγή της Ryanair στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιρλανδίας κατά της Google και της eDreams αφορούσαν τις online διαφημίσεις της eDreams στην πλατφόρμα Google AdWords.

Οι τρεις εταιρείες Ryanair, Google και eDreams έφτασαν σε επίλυση των νομικών ζητημάτων τους, η οποία θα ωφελήσει καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη. Οι προϋποθέσεις του διακανονισμού παραμένουν εμπιστευτικές και απόρρητες μεταξύ των μερών.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε:

«Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους επιβάτες μας τους χαμηλότερους ναύλους στην Ευρώπη και καλωσορίζουμε τα νέα αυτά μέτρα, τα οποία θα προσφέρουν διαφάνεια σε ότι αφορά τη διαφήμιση αεροπορικών εισιτηρίων στο διαδίκτυο προς όφελος των επιβατών μας. Είμαστε χαρούμενοι που το ζήτημα έχει επιλυθεί και καλωσορίζουμε αυτές τις δεσμεύσεις για φιλική προς το χρήστη διαφήμιση στο διαδίκτυο μέσω της πλατφόρμας Google AdWords».

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε:

«Είμαστε χαρούμενοι για τη συμφωνία μας με τη Ryanair και την eDreams. Διαθέτουμε ξεκάθαρες πολιτικές όσον αφορά το είδος των διαφημίσεων που επιτρέπουμε να υπάρχουν στις πλατφόρμες μας και δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε το καλύτερο δυνατό για τους καταναλωτές».

Ο Robert McNamara της eDreams δήλωσε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε ταξιδιώτες σε όλη την Ευρώπη να επωφελούνται από τις χαμηλότερες τιμές και τις καλύτερες ταξιδιωτικές επιλογές. Οι υπηρεσίες μας στοχεύουν στο όφελος των πελατών μας και ελπίζουμε η συγκεκριμένη συμφωνία να επιτρέψει σε όλους τους εμπλεκόμενους να επικεντρωθούν στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών σε όλους τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες».